Újonnan nyíló irodánkhoz kaptunk szakszerű segítséget

Ingatlanközvetítéssel foglalkozom és évekig egy neves cég alkalmazásában kamatoztattam tudásom. Eljött viszont a lehetőség, hogy én és néhány társam megalapítsuk saját, független ingatlanközvetítő irodánkat. Egy ilyen merész gondolat egyértelműen professzionális megvalósítást kívánt maga után, mivel erős konkurenciával kell lépést tartanunk. A tökéletes helyszín megválasztása után egy sikeres és tehetséges csapatot kerestünk, amely magabiztosan mozog az online marketing tanácsadás és kivitelezés területén. Sikerült rálelnünk a Keresőben Elsőre.

A Keresőben Első weboldalán figyelemreméltó esettanulmányokat volt szerencsénk elolvasni. Ezek a cikkek a referenciák tekintetében vonultatnak fel remek példákat. Jó volt látni, hogy milyen sikerekre tettek szert egyéb vállalkozások azáltal, hogy igénybe vették a Keresőben Első szolgáltatásait. Számos példa alátámasztja, hogy az ügyfeleiknek sikerült jelentősen megsokszoroznia a látogatottságot és emellett még rengeteg pénzt is megspóroltak a linképítésnek köszönhetően.

Felkerestük hát őket, és mivel elég nagy projektről volt szó, arra jutottunk, hogy személyes találkozó keretein belül vitassuk meg a szükséges lépéseket. A társaimmal már folytattunk néhány eszmecserét, ahol napirendre kerültek a különféle szempontok, amelyeket szívesen látnánk viszont a cégünk honlapján, illetve úgy egyáltalán a megjelenésünkben. A küldetésünk a kellő nyitottságtól függetlenül a luxusingatlanok kínálatát kívánta felvonultatni, így mindenképpen egy impozáns és eleganciát sugárzó arculat és egy letisztult weboldal lebegett lelki szemeink előtt. Izgatottan vártuk a találkozót. Mielőtt viszont sort kerítettünk rá, átböngésztük a marketinges csapat honlapján fellelhető tartalmat, és néhány ott közölt igazán hasznos tipp alapján elébe mentünk a projektnek.

Készítettünk az üzletről és magunkról néhány színvonalas fényképet, illetve az adatbázisunkban fellelhető ingatlanokról is mind nagy felbontású, kiváló minőségű képek készültek és készülnek folyamatosan. Összevágtunk egy saját gyártású, személyes hangvételű videót is. Ez utóbbi eszünkbe sem jutott volna, ha az online marketing tanácsadás és kivitelezés nagymestere, a Keresőben Első nem tér ki webfelületén számos hasznos útmutatóra mindezzel kapcsolatosan. Érveik között szerepelt, hogy kiemelten fontos ezen tartalmak készítésekor a közvetlenség a kliensek felé. Mindezt a saját magunk által készített fényképekkel és videókkal sikeresen lehet fokozni. Mi örömmel hajtottuk végre ezeket a kis feladatokat.

A weblapon egyéb hasznos instrukciókat is találtunk. Zavarba ejtően részletes az a mindenre kiterjedő marketing tanácsadás, amellyel találkoztunk a Keresőben Első részéről. Például, hogy mennyire fontos a hozzánk érkező, vagy a honlapunkra ellátogató kliensek szemével szemlélnünk az általunk felkínált szolgáltatásokat. Ezt felvetve egészen új szemszög tárult elénk, és kreatív ötletelésre buzdított minket. Mindennek köszönhetően felvázoltunk egy általunk összerakott szöveget is, amelyben gondolataink legjavát szedtük egy csokorba.

A közösségi médiára helyezett hangsúly számunkra is egyértelmű felismerés, nagyon hatásos érveket sorakoztatnak fel ezen a téren is. Javaslatokat tesznek arra, hogyan menedzseljük saját részvételünket, posztjainkat. Ez folyamatos figyelmet igényel. Érdemes nyomon követnünk, hogy a különböző célcsoportok hogyan reagáltak a hirdetéseinkre, és szükséges kiszűrni mindazokat, akiknek felesleges megjelenni a továbbiakban. Arra jutottunk társaimmal, hogy a közösségi média által kínált lehetőségek terén is igénybe vennénk a Keresőben Első profi szolgáltatásait. Minél szélesebb körben helyezünk hangsúlyt a marketingre, annál inkább garantált a siker.

Izgatottan vártuk hát a személyes találkozót, mely mondanom sem kell, mennyire eredményesen zárult. A Keresőben Első készséges hozzáállással felvértezett munkatársai minőségi időt szántak ránk. Nagy hasznát vették az előkészületeinknek is, és minden egyes felvetődő témára jutott egy -egy elképesztően hasznos és informatív javaslatuk. Mint mondták, az emberek elsősorban őszinteséget, hitelességet várnak el tőlünk, és ezt tükröznie kell a munkánkat képviselő honlapnak is. Ebben a nézetben mindannyian velük osztoztunk, így hamar sikerült dűlőre jutni az ötletelgetés során. A logóval kapcsolatban azonban sajnos nem volt elképzelésünk, de megnyugtattak, hogy pontosan erről szól a marketing tanácsadás és kivitelezés; mindenben igyekeznek segítségünkre sietni, ahol csak szükséges.

Átbeszéltük az uralkodó stílusjegyeket, a betűtípusokat, illetve a weboldalon megjelenő színeket. Két alapszínre esett a választásunk, majd arra jutottunk, hogy ez a két szín köszönjön vissza egy harmadik színnel együtt az általuk megtervezett logóban is. Mivel versenytársunk bőven akad, egyértelműnek hatottak az elénk sorakoztatott érveik: egyedi és könnyen megjegyezhető arculatra volt szükségünk, hogy képesek legyünk kiemelkedni a konkurens szolgáltatók közül. Megjelenésünk lesz a kapu, és ha nem sikerül általa felkelteni a figyelmet, senki nem akar majd betérni rajta. Ennyi versenytárssal a mezőnyben igazán erős és impozáns dizájnra volt szükségünk, ami mégsem túl rideg vagy távolságtartó.

Kitértek a feliratkozás és árajánlatkérés szegmensére, kíváncsiak voltak, milyen rendszeren keresztül folyik majd az erre vonatkozó adatok összegyűjtése. Mivel jelenlétünkkel ugyebár a fent említett módon egyéb közösségi médiafelületeket is meg kívántunk célozni, így szükségük volt fiókadatainkra is.

Feltétlenül igényelni szerettünk volna egyedi névjegykártyákat, illetve kiváló minőségű, a cégünk új emblémájával ellátott tollakat. Úgy véltük továbbá, hogy az általunk közvetített luxust elegáns és klasszikus módon tükrözi vissza a nyomtatott kiadványok jelenléte az irodánkban. Így indokoltnak láttuk, hogy az online felületet kiegészítve készüljenek szép és letisztult brosúrák, melyek szemléltetik vállalkozásunk fő tevékenységi köreit. És nem utolsó sorban, segítségükkel tovább tudjunk építeni a brandünket. A Keresőben Első szakértői is díjazták döntésünket, ugyanis véleményük szerint egy esztétikus nyomtatvány rámutat arra, hogy a vállalkozásunk mekkora hangsúlyt fektet az ügyfelekkel való igényes kommunikációra. Az általunk előre megfogalmazott szöveg tökéletesen bele is illett ebbe a klasszikus, nyomtatott közegbe. A kreatív szövegírásért felelős munkatársuktól pedig kapott egy profi formázást és stilisztikai finomhangolást.

Mivel sokrétű szolgáltatást kívántunk igénybe venni, ezért egyedi árajánlatot kaptunk, amit azonnal el is fogadtunk, hiszen egyértelmű volt a számunkra, hogy a lehető legjobb anyagi befektetést lépjük meg ezáltal. Ahogy a projekt haladt előre, folyamatosan konzultáltak velünk, számítottak a visszajelzéseinkre és a javaslatainkra, végül pedig a jóváhagyásunkra.

Amikor minden elkészült, alig győztünk betelni a látottakkal. A logó fantasztikus, minden felületen tökéletesen mutat. Nem csupán egyszerű és jól érthető a mondanivalója, de visszaköszön benne számos személyes motívum. A marketing kivitelezés egyik csúcspontja számunkra a nyomtatott brosúra és a weboldal közötti ízléses szinkron. Az információnyújtás hiánytalan, egy kerek egész tárul elénk a kiadványt forgatva és a weboldalon kattintgatva.

A már időközben elkészült logóval feliratozott iroda is szerepel a cégünket bemutató képeken. A falon az egymást követő minimalista betűk, és a letisztult embléma tökéletesen visszatükrözte az elképzeléseinket, sőt sikerült felülmúlnia azt. A névjegykártyák és a tollak magas fokú esztétikumról árulkodnak, a Keresőben Első profi rálátással választott maga mellé partnereket, akik a kivitelezésben segítenek megvalósítani a megrendelők igényeit.

Mind úgy érezzük, hogy maradandót sikerült létrehozni, és aki hozzánk azóta betért, nem győzi dicsérni az iroda stílusos megjelenését, mind az online mind pedig a személyes jelenlét terén.