Mire figyelj, ha költözöl?

A költözés egy bonyolult, gyakran hosszadalmas folyamat, amit lehetetlen megspórolni: a legtöbb ember élete során számos alkalommal lakhelyet változtat, elköltözik. A helyszín megváltozása van, akit izgalommal tölt el, míg másoknak feszültséget okoz, de az biztos, hogy a bútorok és személyes tárgyak átszállítása senkinek sem egyszerű. De vajon mikre érdemes a leginkább figyelni?

Az első, hogy kezdjétek el a pakolást időben. Senki sem szeret kapkodni, márpedig egy költözés előtt mindig sok a teendő. Fontos, hogy legyetek alaposak: ha nem figyeltek oda, sok cuccotok elveszhet vagy megsérülhet. Válasszatok megbízható szállítócéget. Sokszor lutrinak tűnik, hogy milyen csapatot fogtok ki, de a csalódás kockázata csökkenthető, ha szem előtt tartjátok a cég szolgáltatását igénybe vevők értékeléseit. Ne vállaljátok túl magatokat. Ha túl nehéz bútorokat cipeltek, annak könnyen sérülés lehet a vége. Ha muszáj nehezet emelnetek, akkor mindenképpen figyeljetek rá, hogy az egyenes derékkal történjen. Végül, de nem utolsósorban: figyeljetek a munkavédelemre. Ez talán meglepő, de bizony a megfelelő védőezközök hiánya is okozhat sérülést. Könnyedén megsértheti a kezeteket egy bútor, vagy eltörhet a lábujjatok egy nehéz tárgy ráejtésétől.

Ha szeretnétek segíteni a költöztetőknek a pakolásban, és nem rendelkeztek megfelelő védőfelszerelésekkel, akkor érdemes lehet ellátogatnotok a lumaxpro hu weboldalra, melyen egy munkavédelemmel foglalkozó webshopot találtok. A lumaxpro.hu árul különböző lábbeliket, szemüvegeket, kesztyűket, teljes ruházatokat és kiegészítőket is. A könnyen átlátható oldalon négy fő menüpontba vannak rendezve a termékek: ezek a munkacipő, a munkaruházat, a védőeszköz, és a kiegészítő. A koronavírus-járvány miatt a megfertőződés kockázatát csökkentő eszközök is külön menüpontban kaptak helyet. Ha kifejezetten egy gyártó ruháit, kiegészítőit keresitek, akkor márka alapján is tudtok keresgélni az oldalon. A webshopban leadott rendelések átlagosan 2-14 nap alatt teljesítve is lesznek, ezekért az ügyfelek készpénzzel vagy akár előre utalással is fizethetnek. Ha legalább 5000 forintért rendeltek, akkor a szállítás teljesen ingyenes. Ha nem akartok interneten keresztül vásárolni, vagy csak szeretnétek kézbe venni, felpróbálni a kiválasztott termékeket, akkor ellátogathattok a Lumax Pro óbudai üzletébe, mely a hét minden munkanapján nyitva van. Hétfőn, szerdán és pénteken 8-16 óráig várják az érdeklődőket, kedden és csütörtökön pedig 8-17 óráig vannak nyitva.

Amúgy maga a webshop is nagyon felhasználóbarát, szépen felépített és jól kategorizált. Látszik rajta, hogy fontos számukra, hogy ne csak az értékesített termékek legyenek minőségiek, hanem maga a megjelenés is. A kereső sáv már az oldal legtetején megtalálható, utána pedig aktív gombok segítségével megtalálhatjuk őket a közösségi médiában, Google mapsen, illetve az e-mail és a telefonos elérhetőségeket is megkaphatjuk. Aki szeretne csinálhat saját felhasználói fiókot is, ezt a lehetőséget is a kezdőoldal legtetején fogja megtalálni.

Egyébként van egy Facebook oldaluk is, amit mostanra már több mint 600-an követnek. Szerintem érdemes neked is így tenni, mert akkor biztos, hogy nem maradsz le a legújabb termékekről vagy akciókról, illetve folyamatosan tudod követni a trendeket. Ahogy elnézem elég gyakran posztolnak ki dolgokat, leginkább ilyen 2-3 naponta, szóval biztos, hogy nem egy inaktív oldalt fogsz belájkolni. De amúgy meg ha nem vagy egy nagy Facebook-os, akkor a hírlevelükre is feliratkozhatsz.

De vajon mikre lehet szükség egy költözéshez? Ha biztosra akartok menni, akkor kelleni fog egy munkavédelmi cipő, és egy kesztyű. Ha bontással, szereléssel jár a költözés, akkor egy szemüveg sem árt, hiszen könnyen megsértheti az emberi szemet egy kisebb festék- vagy fadarab is. A munkavédelmi cipő azért fontos, hogy ne essen baja a lábatoknak, ha véletlenül rádől, ráesik egy nagyobb bútor. A Lumax Pro kínálatában rengeteg cipő közül válogathattok, érdemes magasszárút választani, hiszen az a bokátok is védi, és kisebb eséllyel megy ki egy szekrény cipelése közben. Kesztyűből elég lehet egy egyszerű textil kesztyű, de persze akadnak komolyabb darabok is azoknak, akik éles, veszélyes tárgyakkal dolgoznak. A szemüvegeknél arra érdemes figyelni, hogy az takarja az egész szemet, és még véletlenül se eshessen be valami a szemüveg szélénél sem.

Még egy utolsó tipp a végére. Ha esetleg pénz szűkében vagy, akkor sem kell lemondani a lumaxpro termékeiről, ugyanis nálunk mindig van valamilyen akciós termék. Olyannyira, hogy van egy külön ennek szentelt aloldal, ahol az kedvezményes termékeket sorakoztatják fel. Általában 25 és 30 százalékos leértékelések vannak és nem kell aggódni, nem a gagyi dolgokból. Az akciós aloldalon is mindig van termék bőven, szóval van miből válogatni, de természetesen ott is működnek az okos keresési funkciók és név és ár szerint is. Bejelölheted, hogy csak azokat mutassa, amik a Lumax raktárában vannak, vagy azokat is, amik a központi raktárban is.

Alapvetően tehát ez az oldal nagyon jó hely, igaz, hogy sok pénzt itt lehet hagyni, de csakis azért, mert olyan dolgok vannak és annyi mindent össze lehet vásárolni, hogy a végösszeg néha megugorhat. De ilyenkor is biztosíthatok mindenkit, hogy minőségi termékekkel fogja magát felruházni, szóval mindenképp megéri az árát.

Azt javaslom mindenkinek, hogy nézzen szét a lumaxpro.hu oldalon, biztos találni fog valami kedvére valót, nézzen szét az akciós termékek között és iratkozzon fel a hírlevélre is, hogy ne maradjon le a legfrissebb akciókról sem!