Nem gondoltam, hogy egy balatoni ingatlan újat tud mutatni nekem

Valószínűleg sokan tudjátok rólam, hogy az ingatlanok nézése számomra nem csupán egy szükséges rossz, melyen túl kell esni, ha az ember végül szeretne egy jó lakást vásárolni magának, hanem az egyik kedvenc időtöltésem. Nagyon szívesen megyek el bármelyik barátommal, ha éppen ő keres magának lakóhelyet, és különböző kritériumok alapján értékelem is mindig az adott ingatlant. Szerencsére ez az egész számomra mostanában pusztán hobbi, ugyanis tökéletesen elégedett vagyok a jelenlegi helyzetemmel, de az ember azért szívesen megnéz magának egy-egy szebb kivitelezésű példányt… valahogy úgy, mint egy házasságban 🙂 Egy szó mint száz, mostanában csak szakmai érdeklődésből nézegetem ezeket az épületeket, de nem olyan rég – talán három hete – egy kedves barátnőm, Eszter szólt nekem, hogy egy olyan helyen üdült a férjével, amihez foghatót még én sem nagyon láttam szerinte. Na, ez aztán igazán felkeltette az érdeklődésemet! Mi lehet olyan hely, ami még engem is le fog nyűgözni, ennyi tapasztalat után? Nos, mint kiderült Eszter szavaiból, ez nem más, mint egy csodás siófoki szállás, amit a siofokszallas.info oldalon talált.

Várakozásokkal telve indultam neki a nagy útnak, hogy megnézhessem magamnak, mit is tud a választott apartman. Amikor megérkeztem, és ráláttam az épületre, amelyben az apartmant foglaltam, azonnal tudtam: bizony, Eszter barátnőmnek már megint igaza volt. Impozáns, magával ragadó látvány tárult a szemem elé, ami nem más volt, mint a Balaton. Amikor pedig beléptem a bejáraton, elégedetten állapítottam meg, hogy az enteriőr minősége sem hagy kívánni valót maga után. Minden részlet gondosan kialakítva, a falak színei és a berendezés nagyon kellemes hangulatot árasztott magából, nem beszélve a praktikumról, ahogyan az kialakítottá az apartmant,. Mindennek megvolt a helye, el lehetett férni a szobában, a tágas fürdőszoba is nagyon kényelmes volt. Egyszerűen öröm volt akár csak csendben üldögélni is abban a remek szobában. Ahogy ott pihentem, azon gondolkodtam, mennyire hihetetlen, hogy ilyen csodálatos helyekkel van tele országunk (amelyekről nekünk gyakran egyáltalán nincs is tudomásunk). Az erkélyre kilépve, pedig el se tudtam volna képzelni szebb látványt, mint a Balaton türkiz kék vizét.

A három nap után (mert sajnos csak ennyi időre tudtam elszabadulni a nagyvárosi életem mókuskerekéből) testileg és lelkileg egyaránt felfrissülve érkeztem vissza. Ha pedig máskor a jövőben bármikor ingatlant (akár hotelt, akár mást) vizsgálok, azt hiszem, még az eddigi ítéleteimnél is sokkal szigorúbban kell majd véleményt formálnom: ez a siófoki apartman új sztenderdeket állított fel.