Ingatlanpara utáni pihi

Nemrégiben komoly döntést hoztunk a párommal: elhatároztuk, hogy megválunk szeretett kis budapesti garzonlakásunktól, és vidékre költözünk. Régóta szerettünk volna már elmozdulni az önellátás felé, és saját kis veteményeskertet létesíteni meg állatokat tartani, de végül is a koronavírus tette fel az i-re a pontot: még egy komplett karantént ugyanis tuti nem bírnánk ki egy harmincöt négyzetméteres lakásban. Meg aztán jobb érzés, ha nem vagyunk teljes mértékben a boltok lerabolt árukészletére utalva krízishelyzetekben, és magunknak is elő tudunk állítani ezt-azt.

Szóval hirdetni kezdtük a kis lakást, és a nyár elején szerencsésen el is adtunk – de hogy idáig milyen rögös út vezetett, azt csak az tudhatja, akinek volt már része ingatlaneladási mizériában.

Mind a ketten úgy éreztük, hogy szükségünk van a pihenésre, és hogy ki is jár nekünk. A kérdés már csak az volt, hol pihenjünk – szerencsére viszont hamar szembejött a megoldás, megláttam ugyanis egy sokat ígérő fejlécet egy honlapon. Csodálatos szállások Siófokon, mindössze percekre a Balaton parttól! Hát mire van szükségünk, ha nem erre?

Mivel a tapasztalataim rendkívül pozitívak – és mert úgy gondolom, igazi gyöngyszemet találtam a műfajban – mindenképpen szeretném megosztani veletek is.

Ami már első pillantásra nagyon szimpatikussá tette az oldalt, az az átláthatósága volt. Lehet, hogy banálisnak hangzik, de egyáltalán nem evidens, hogy egy honlapon csak úgy könnyedén rátaláljon az ember a számára érdekes információkra (és ezt most egy hosszú, ingatlan-adásvételi procedúra minden internetes tapasztalata mondatja velem), szóval kifejezetten üdítő élmény volt egy ilyen jól felépített honlapon kutakodni a nyaralóhelyek után.

Egyébként ha valaki kikapcsolódásra irányuló szolgáltatást szeretne eladni, akkor különösen fontos, hogy erre odafigyeljen, és ne bosszantsa fel az ellazulást kereső érdeklődőt egy lehetetlen weboldallal. Egyrészt mert rossz reklám – másrészt meg mert a célcsoport nagy része jó eséllyel felcseszi magát, és otthagyja az egészet a francba. Csak úgy mondom. Tehát ha valaki nem tudná, hogyan kell NEM felidegesíteni az érdeklődőt, hanem épp ellenkezőleg, a kellemes nyaralás reményébe ringatni már a honlap kialakításával, akkor jelzem: ez a siófoki szállásokat kínáló oldal legyen az etalon.

Na de kanyarodjunk vissza a konkrét szolgáltatásokhoz. Az oldal egyrészt hat, különböző igényeket kielégítő szálláshelyet kínál (mindegyiket a Balaton közvetlen közelében, a belvárostól is maximum egy rövidebb sétányira), másrészt pedig egy nagyon praktikus és hasznos szállásközvetítő szolgáltatást, ami elsősorban azoknak lehet a segítségére, akik az utolsó pillanatban keresnek maguknak szállást. Ami, mint tudjuk, nem könnyű – általában már nincs hely a kiszemelt szálláshelyen, ha meg van, akkor nem annyi főre és nem pont annyi időre, máshol meg ugyan lenne annyi főre meg pont annyi időre, viszont otthon kell hagyni Rexit, a család kedvenc foxterrierét… Szóval csupa kompromisszum meg hajhullás. Na éppen erre való egy ilyen szállásközvetítő iroda: felhívod őket, hogy halló, másfél hét múlva mennék ettől eddig, egy férjjel, három gyerekkel meg Rexivel, legyen légkondi, wifi meg saját konyha – ők pedig intézkednek.

Nekünk mondjuk egyszerű dolgunk volt a párommal: egyrészt mert még se gyerek nincs, se Rexi, másrészt pedig mert viszonylag időben kapcsoltunk, és nem hajtott a tatár, szóval foglalhattunk, ahová akartunk, kényelmesen, nyugodtan. Mi végül a See Panziót választottuk, mert egy nyugodt, barátságos helyre vágytunk, ahol lehetőségünk van azért szociális életet is élni – erre pedig ideálisnak tűnt egy hangulatos családi panzió, ami a kétágyas lakosztállyal kényelmes privát szférát biztosít, a közösségi terekkel (mint a közös konyha, a kerti medence vagy a bográcsozó hely) azonban a barátkozásra és az ismerkedésre is lehetőséget teremt. A Balaton és a belváros közelségét ugyanakkor a többi öt szálláshely is biztosítja – a legfőbb különbség közöttük az, hogy mindegyik kicsit másféle preferenciákat helyez előtérbe. Bármilyen habitussal keressünk is tehát szállást (nyüzsgős-bulizós, begubózós-lazulós, gyerekkel rohangálós vagy barátokkal grillezős), tuti lesz köztük megfelelő.

Szóval a mi helyünk már megvan, de ha valaki még most keresgél, akkor melegen ajánlom ezt az oldalt. Ígérem, meglesz, amit keres: csodálatos szállások Siófokon, mindössze percekre a Balaton parttól!