A kollégáimmal csapatépítésen jártam

A kollégáimmal már régóta együtt dolgozunk, de ehhez képest a munkán kívül nem töltünk túl sok időt együtt. A programozás nem olyan dolog, ami túl sok csapatmunkát igényel, általában csak mindegyikünk ül a saját asztalánál, és csinálja a saját munkáját. De ha már ennyi időt töltünk együtt, már ideje volt, hogy kicsit jobban megismerjük egymást. Ezért örültünk annak, hogy a főnökünk azt találta ki, hogy a nyáron szervez egy csapatépítő hétvégét. Ráadásul nem is akármit csinálunk, hanem elmegyünk a Balatonra hajózni.

A Balaton környékén sok néznivaló van, de kétségtelenül az egyik legmenőbb, bár nem a legolcsóbb élmény, amit el lehet képzelni, a vitorlázás a tavon. Attól függően, hogy az ember mennyit hajlandó költeni, van néhány lehetőséged. Vitorlást vagy motoros jachtot bérelhet barátaival és családjával, vagy csatlakozhat egy szervezett programhoz, és élvezheti a napot a tónál. Ha az elsőt választja, sok charter cég kínál szolgáltatásokat. A legjobb, ha a hajót a lehető leghamarabb lefoglaljuk, a nyári hétvégék többsége már le van foglalva. Ez meglepő lehet, de a vitorlázás nem olyan, mint egy autó bérlése egy sofőrrel. Annak ellenére, hogy te vagy a hajó bérlője, a kapitány még mindig felelős a hajúért. Ennek oka az utasok biztonsága. A fedélzeten az utasok és a hajó biztonsága a legfontosabb. A kapitány például dönt, az utasok úszhatnak-e a tóban, vagy szükség van egy mentőmellény viselésére. Természetesen a vitorlázás nem csupán passzív program; a hajóparancsnok dönthet úgy, hogy az időjárási viszonyok lehetővé teszik, hogy az utasok vezessék a hajót, de ez nem része a szolgáltatásnak. Hosszú ujjú ing és kalap viselése ajánlott a fényvédővel együtt, mivel a nap sokkal erősebb a vízen, és sokkal könnyebben kaphat napégést vagy napszúrást az ember. Ha a szél hűvös a parton, akkor még hidegebb lesz a vízen.

Minden chartervállalat díjat számít fel a hajóért, a kapitányért, a takarításért, és letétet is kell hagynia az embernek. A hétköznap vagy a szezonon kívüli vitorlázás olcsóbb, és így sok pénzt takaríthat meg. Azt is el lehet dönteni, hogy milyen jellegű hajóval hajózunk ki, mert vannak egészen luxus hajók is. Például hajó TV-vel, hűtőszekrénnyel, tűzhellyel és forró zuhanyzóval felszerelve. De ha valaki nem akar sokat költeni, akkor vannak olcsóbb lehetőségek is. Ezen az oldalon nagyon jó ajánlatok vannak a nyári hajózásra, ha valakit érdekel a csapatépítő tréning.

Végül nagyon jól éreztük magunkat a kollégáimmal a Balatonnál. A főnököm is ezen az oldalon találta meg a legjobb hajózási lehetőséget. Így valószínűleg sokkal jobban fogunk majd együtt dolgozni egymással.