Cég székhelyszolgáltatás – ha nincs megfelelő ingatlanod

Ingatlan értékesítés kapcsán most ki kell jelentkeznünk a jelenlegi székhelyünkről és még nincs új címünk. Nem tudhattuk, hogy ennyire gyorsan sikerül eladni ezt a pici lakást, de nagyon szerencsésnek érzem magunkat, hogy lehetőségünk adódott a tovább lépésre. Éppen csak annyi a helyzet ennek kapcsán, hogy még nincs meg az új cím, hogy hova tovább és ezért egy kicsit ködös még az is, hogy hová jelentsük át a cégünk székhelyét. Így teljesen evidens módon szóba is került a cég székhelyszolgáltatás, mint opció, ami azt hiszem, hogy ezekre az esetekre tökéletes megoldás lehet.

Én azt gondoltam, hogy áthelyezzük a cég székhelyét egy ilyen szolgáltatói címre, aminek az időbelisége általában egy rövidebb periódust fed le, aztán ha találunk saját opciót, ami ennél jobb, akkor átjelentjük, ha pedig nem, akkor annyira csekély összegeket tudnak elkérni ezért a szolgáltatásért, hogy felesleges lenne kihagyni egy ilyen kedvező lehetőség egy stabil székhely fenntartására.

A szekhelycentrum.hu egy olyan szolgáltató, ahol pontosan ilyen cég székhelyszolgáltatás megoldásokat kínálnak a vállalkozók számára a fővárosban két helyszínen is, valamint egy Pest megyei településen, Újlengyelben. Utóbbinak az a különlegessége, hogy IPA mentes, vagyis a helyi önkormányzat eltekint az iparűzési adó beszedésétől annak fényében, hogy egyébként oda szívesen menjenek a vállalkozók vállalkozni és pörögjön a helyi gazdaság.

Szóval a szekhelycentrum.hu által nyújtott lehetőségek közül mi a budapesti, II. kerületi irodát néztük ki, ahol szükség esetén egy gyönyörű tárgyalót is használhatunk, mindemellett pedig kipostázzák nekünk az érkező leveleket a megadott címre – ami meg már természetesen lehet ideiglenes, vagy nincs anyagi vonzata, ha megváltozik. Ezzel szemben egy vállalkozást állandóan új címre jelenteni igen költséges dolog, ezért tartom jó megoldásnak a cég székhelyszolgáltatást, ami magában hordozza annak a lehetőségét is, hogy hosszú távon ezt a székhelyet válasszuk és persze annak a lehetőségét is, hogy a 6+1 hónap leteltét követően akár már a saját ingatlanukba jelentsük át a vállalkozásunk székhelyét. Tehát nem vagyunk semmihez sem kötve, ez a féléves intervallum azt gondolom, hogy sok mindent meghatározhat és eldönthet. Az viszont, hogy ezért alig harmincezer plusz áfát kérnek, semmit sem fog eldönteni, csak abban erősít meg, hogy ez egy nagyon jó ajánlat, amit el kell fogadni.

Ha még nem hallottatok erről a lehetőségről, akkor remélem, hogy most sikerült valami hasznosat és akár újat mondani. Ha nincs saját ingatlanotok, akkor nézzétek meg, hogy milyen cég székhelyszolgáltatás van a környezetetekben elérhető, vagy látogassátok meg a szekhelycentrum.hu oldalát, ahol garantáltan találtak ilyen lehetőségeket kedvező áron.