Az új lakásunkban túl jók az otthon töltött esték

Nemrég költöztünk új lakásba a férjemmel. Nehezen találtunk olyan ingatlant, ami minden igényünket kielégíti. Mindenképpen tágas és napfényes lakást szerettünk volna, és lehetőleg a belvárosban, mert szeretünk esténként eljárogatni koncertekre, színházba vagy moziba. Végül rájöttünk, hogy ha a pénzügyi kereteinken belül szeretnénk maradni, muszáj kicsit lejjebb adnunk az elvárásainkból. Így végül úgy döntöttünk, legyen a lakás új építésű, tágas és fényes, és ha cserébe kicsit messzebb esik a centrumtól, az még belefér. A fontos inkább az volt, hogy legyen a környék csendes és biztonságos.

Végül Óbudán találtunk egy lakást, amibe rögtön beleszerettünk. A ház alig tíz éve épült, így nem is kellett felújítani, a tisztasági festéstől eltekintve. A lakást sikerült néhány hónap alatt igen otthonossá varázsolni, így alig akarunk kimozdulni. Ez jól is jön, mivel majdnem egy óra az út a belvárosba. Habár az elején igyekeztünk ugyanannyit eljárni otthonról, mint régen, de hamar beláttuk, hogy a dolog így sokkalta fárasztóbb és macerásabb így mint azelőtt, heti egyszer kétszer bőven elég belőle.

Ehelyett mostanában legszívesebben bekuckózunk otthon, főzünk valami finomat vagy rendelünk pizzát, és filmeket nézünk a nappaliban. A nappali amúgy a kedvencem az egész lakásban. Jó tágas és fényes, van egy hatalmas és nagyon kényelmes kanapénk, és egy jó nagy okostévénk is. Az okostévét azért szeretjük, mert könnyen lehet rajta online filmeket nézni. Nincs más dolgunk, mint megnyitni egy böngészőben a kedvenc weboldalunkat, és már keresgélhetünk is az online filmek között.

online filmek

Több barátunknak feltűnt azonban, hogy mostanában kevesebbet járunk el otthonról, és ezt szóvá is tették. Attól tartottak, hogy kezdünk végleg elkényelmesedni, pedig mindketten alig múltunk 30 évesek. Hogy kicsit oldjuk a feszültséget, úgy döntöttünk, tartunk egy lakásavató partit, ahova meghívtuk az összes barátunkat. Elhatároztuk, hogy bebizonyítjuk nekik, nem mentünk még nyugdíjba, ezért rengeteg koktéllal, zenével és mindenféle játékkal készültünk, hogy garantáltan felejthetetlen legyen az este.

A meghívottak közül majdnem mindenki eljött, és szerencsére mindenki szuperül érezte magát. Sokan ott is aludtak nálunk, vagy, mert messze laktak (vagy inkább mi lakunk messze mindenki mástól), vagy, mert nem voltak olyan állapotban.

Ezért a reggel elég viccesen indult: felkeltünk, és ahogy elkezdtünk tenni-venni, folyamatosan emberekbe botlottunk, akik a szőnyegen, a fürdőkádban, vagy egyéb random helyeken aludtak. A kanapénkon négyen is ébredeztek, néhány vállalkozó kedvű vendég pedig már reggelit készített a konyhában. Mivel mindenki szörnyen álmos és másnapos volt, bekapcsoltam a tévét, és gondoltam, beteszek valami online filmet, hogy kicsit könnyebben induljon a reggel. Ez annyira jó ötletnek bizonyult, hogy már jócskán benne jártunk a délutánban, mire az utolsó vendég is hazament, és elkezdhettük rendbe rakni a lakást. Mindenesetre örültünk, hogy ilyen jól sikerült a buli, és megfogadtuk, hogy ezentúl több időt töltünk a barátainkkal, és többet járunk el szórakozni.

Mivel a lakás alkalmasnak bizonyult arra, hogy bulit tartsunk benne, elkezdtünk különböző összejöveteleket tartani. Volt hogy áthívtuk a barátainkat társasozni, vagy online filmet nézni, de néha egy-egy nagyobb buli is becsúszik, mint amilyen a lakásavató volt. A szomszédok szerencsére nem panaszkodtak, aminek külön örültem.

Összességében úgy látom, jó döntés volt megvenni ezt a lakást, ha elsőre úgy is tűnt, hogy nem fog illeni a fiatalos életmódunkhoz. Rájöttünk, hogy az ember bármihez alkalmazkodik. A házibuli nekünk egy jó megoldás volt, de persze azzal sincs semmi baj, ha az ember néha otthon marad és filmet néz.