Egy hőszivattyú telepítés egy ingatlan értékét is megdobja

Ha az ember ingatlanokkal foglalkozik, akkor pontosan tudja, hogy mivel növelhető meg egynek az értéke. Én ugyan csak pár évig voltam a szakmában, de azt megtanultam, hogy a megújuló energiát hasznosító berendezések igen vonzóvá tudnak tenni egy házat. Éppen ezért gondolkodtam el nem sokkal ezelőtt a sajátom kapcsán is, hogy már csak ilyen szempontból sem lenne rossz valamin elgondolkodni. Mondjuk egy hőszivattyú telepítés egyáltalán nem nagy macera, ha az ember okosan választja meg, milyet is kiviteleztet. Viszont ha egyszer belevágsz, akkor nem csak, hogy egy csomó pénzt takaríthatsz meg hosszú távon, de még a környezetedre is gondolsz! Szóval ezen elvek mentén kezdtem el a keresgélést.

hőszivattyú telepítés

A hőszivattyú egy érdekes berendezés, nem csak egyféle van belőle, hanem több is, név szerint a levegő-levegő, levegő-víz, víz-víz, valamint a talajszondás és talajkollektoros hőszivattyúk. Mindegyik kicsit másképpen működik, de egyvalamibe azonosak: hőenergiát vonnak el az egyik közegből, hogy aztán azt a másikban hasznosítsák. Jelen esetben az egyik közeg a külvilág, a másik pedig a ház belseje. Így a kint kinyert hőt bent fűtés vagy vízmelegítés formájában lehet remekül hasznosítani. És mindezt igen kicsi energiafelhasználással lehet elérni, sőt, ha igényeled a szolgáltatónál a H-tarifát, amit kifejezetten erre találtak ki, akkor még olcsóbban kijössz. Honnan tudom mindezt? A klimaglobal.eu oldaláról!

Miközben nézelődtem, kutattam, hogy a hőszivattyú telepítés milyen munkálatokkal jár és mennyibe kerül, belefutottam a Klímaglobál oldalába is, innen ismerhettem meg ezeket a rendszereket kicsit alaposabban. Máshol ennél sokkal bonyolultabban és körülményesebben mondanak el mindent, már ha egyáltalán találni valamit, a klimaglobal.eu-n viszont röviden és tömören, csak a lényeg van fogyasztható módon tálalva az olvasó számára. És ha mindez még nem lenne elég, a hőszivattyú telepítés náluk országos lefedettségű, bárhol elvégzik a szükséges felméréseket és telepítést! Keresd őket akár Debrecenből, akár Szegedről vagy a fővárosból, örömmel állnak bárki szolgálatára. És becsületükre legyen mondva, a helyszíni felmérés nélkül senkinek sem mondanak végleges ajánlatot, hiszen kiderülhet, hogy nem kivitelezhető. De ők őszinte és szakképzett emberek, nem kockáztatnák a jó hírüket azzal, hogy átejtenek valakit.

Egyébként a hőszivattyú telepítés bonyolultsága a fajtától is függ. Van, amelyikhez komoly földmunka vagy fúrás szükséges, másokhoz viszont elég egy egy négyzetméteres alapot önteni a házhoz közel, és ennyi helyet igényel a kültéri egység. Én bevallom, hogy eredetileg nem döntöttem egyik mellett sem, úgy voltam vele, hogy majd a szakik megmondják, hogy melyik lehet alkalmas. Végül az árajánlatkérésemet követően kijöttek, ahogy ígérték, és megbeszéltük, hogy egy levegő-levegő hőszivattyú rendszer lenne nekem a legjobb. Most már csak várnom kell a hőszivattyú telepítésig, ami várhatóan mindössze egyetlen napot vesz majd igénybe, és utána hosszú évekig sokkal gazdaságosabban tudok majd fűteni. Arról nem is beszélve, hogy a házam értékét is jócskán megnövelem ezzel.