Ha ingatlan nem is, de fotógép azért jutott ajándékba

Manapság egyre inkább az a szokás, hogy a házasulandó “gyermekeknek” egyre drágább és extrább ajándékokat adnak a szülők. Olyanról is hallottam, hogy valakik, akik jóval tehetősebbek, egyenesen ingatlant adnak erre az alkalomra! Nos, én hiába töltöttem az elmúlt 30 évemet az ingatlanszakmában, nem engedhettem meg, hogy a fiamnak lakást adjak. De mindegy is, szerintem nem ezen fog múlni a házassága sikere. De nem hagyhattam a dolgot annyiban, valamivel mindenképpen különlegessé kellett tenni, és hát mi mással lehetett volna, ha nem fotógép bérléssel? Ez egy olyan új hóbort, ami egyre több és több lagzin bukkan elő, és az a lényege, hogy a vendégsereg az erre a célra berendezett helyen egy ilyen selfie box előtt annyi és olyan fotográfiát lőhet magáról, amennyit csak szeretne. Így valóban emlékezetessé tehető az esemény, úgy pedig pláne, hogy akár helyben ki is lehet nyomtatni az elkészült képeket. Mikor erről először hallottam, egyből tudtam, hogy erre lesz szükség!

Sokat olvasgattam a témában, próbáltam megtalálni azt a kis pluszt, amivel nem csak az ifjú pár, de akár a vendégsereg kedvére is tehetek. Olyan butaságok is megfordultak a fejemben, mint az ugrálóvár a gyerekeknek vagy a mobil koktélbár a felnőtteknek, de végül erről mindről lebeszéltem magam. Viszont amikor különböző beszámolókban, blogokon olvastam a fotógép fogalmáról, mint remek lehetőségről ilyen alkalmakkor, az rögtön megragadta az érdeklődésemet. Magam sem idegenkedem a fotózástól, bár mindig is amatőr szinten űztem. De talán éppen ezért tűnt elsőre olyan szimpatikusnak, hiszen mi más őrizhetné meg jobban egy ilyen jeles esemény hangulatát, mint egy csomó vidám fotó? Szóval belevetettem magam a további kutatásba, és hála az égnek sikerült megtalálnom azt a vállalkozást, akik az eredeti, az egyetlen ilyen szolgáltatók, akiktől a rendezvényes fotógép bérlés elindult. Tőlük végül mindent megtudhattam erről a csodás kis masináról.

Annyi a lényeg, hogy ez egy kis “doboz”, amibe minden bele van építve, így csak használni kell, nincs hozzá szükség további kiegészítőkre, eltekintve egy fotófaltól, ami elé be lehet ülni vagy állni. Egy készüléken belül megtalálható egy nagy felbontású kamera objektív, maga a fényképezőgép, egy érintő képernyő a kezeléshez, ezen felül egy profi minőségű vaku, hogy sötétben is extra minőségű képek készülhessenek, továbbá ha valaki szeretné, akkor ki is lehet vele nyomtatni a kész fotót. így fizikailag is egy örök emlék maradhat, nem csak a digitális ködben úszik. Viszont aki nem nyomtatni szeretne (vagy nem csak azt), az a közösségi médiában, Instagramon és Facebookon is megoszthatja a kész képet. De akár rövid mozgókép, úgynevezett GIF is készülhet, amit szintén az interneten lehet továbbküldeni. Mindehhez, mint mondtam, profi hátteret is lehet bérelni, és vicces, rendhagyó kellékeket is biztosítanak hozzá.

Több se kellett, rögtön fel is vettem velük a kapcsolatot, mert gondoltam, hogy a pénz nem lehet akadály. Egy ilyen jeles nap megérdemli, hogy különlegessé tegyék. Megbeszéltem velük mindent: időpontot, helyszínt, hátteret, és minden mást is. Mondanom se kell, nagy sikert aratott a rokonok, barátok körében. Sokan többször is kiállták a sort, hogy lőhessenek magukról egy-két képet. Még én is pózoltam egyet a fiammal és az újdonsült menyemmel, a kép azóta is ott van bekeretezve a munkaasztalomon, örök emlékként erről a gyönyörű napról.