A toner cseréje fellendítette az üzletet

Az ingatlanok piacán nagyon sokszor fordul elő, hogy a látvány adja el a portékát. Hiába tökéletes szerkezetileg egy ház, hiába nagyon jó vétel, hiába van felújítva. Ha rendetlenség fogadja a megtekintő vevőjelöltet, ha túl intenzívek a színek, ha rosszak a fotók, vagy a dekoráció szokatlan, sokan nem tudják eladni a lakást megfelelő áron. Egy szarvasagancs a fotón több száz ezer forinttal csökkentheti a ház értékét. Érdekes, ugye?

Egy ideje másodállásban gy ingatlan irodában dolgozom. Szeretem ezt a munkát, mert az emberek bejönnek álmodozni és nézelődni, vagy a házukat szeretnék eladni és alapvetően hálásak a tanácsaimért. Azt szoktam nekik javasolni:

  • Ha képeket szeretnének a házról, mindenképpen fizessék meg a fotós szolgáltatásunkat,mert a jó minőségű felvételek szinte maguktól eladják az ingatlant.
  • Pakoljanak el mindent! A szoba berendezése a megtekintéskor minél egyszerűbb! Ha van egy karakteres, mintás kanapénk, azt érdemes egy egyszínű, semleges takaróval letakarni. A színes szőnyegeket ki lehet cserélni valamilyen egyszűbbre – ilyenkor lehet, hogy érdemes párezet forintot befektetni, és egy turkálóból, vagy olcsó áruházból venni egy-két egyszínű darabot a bemutatáshoz. Magasabb áron tudjuk eladni a lakást, úgyhogy megéri!
  • Ha a tapéta, falak állapota indokolja, érdemes egy tisztasági festést végezni. Ez egy kicsit nagyobb befektetés, de gyakorlatilag azonnal, kényelmesen költözhetővé tesszük a házat. Kétszázezer forintból akár egymillió forinttal is magasabb árat lehet elérni.
  • A takarítást és a pakolást nem érdemes megsórpolni! A lakás eladás előtt érdemes mindent bedobozolni és eltűntetni, betenni a szekrénybe, hogy a megtekintők csak a legszükségesebb dolgokkal találkozzon. Egyrészt tágasabbnak tűnik a lakás, másrészt a leendő tulajdonosok jobban bele tudják képzelni a saját világukat a környezetbe.

A tonercsere tanulságos története

Feltűnt, hogy az irodában, bár nagyon jó a kínálat, elég kevés érdeklődést rögzítünk. Ha valaki eljut a megtekintésig, általában elég jó ajánlatot is tesz a lakásra, de viszonylag kevesen jutnak el oda, hogy megnézzenek két-hrom lakást, vagy házat… Töprengtem, mi lehet az ok. Aztán a kezembe vettem néhány ajánlati listát és azt hittem, rosszul látok!

toner

A katalógusaink telis-tele voltak szépen fotózott, sőt, utómunkázott képekkel. A fotók többnyire profi munkák voltak, vagy jó minőségű, amatőrfelvételek egy kis digitális technikával feljavítva… De a nyomtatás! minden egyes képen mintha egy srága fátyol lett volna. A fotók réginek és rossz minőségűnek tűntek: mint a amikor gyerekkorunkban nem jól hívták elő a felvételeket.

  • Nincs nekün időnk ezzel foglalkozni! Látszik, hogy mi van a képen, sokat kell nyomtatni, lehetetlen minden nyomdai minőségben elkészíteni! – magyarázta a főnököm, mikor kérdőre vontam.

Én viszont elhatároztam, hogy nem hagyom annyiban a dolgot és mindenképpen megdolgozom a pénzemért!

Átnéztem a nyomtatót, lefuttattam néhány fejtsztítő programot és elmagyaráztam a főnöknek, hogy a toner akár online is megrendelhető, még csak utánajárni sem kell.

A fenti céget ajánlottam, mert tőlük már sokszor vásároltam és mennyiségi kedzevményt is adnak, sőt, a szállítás is ingyenes. Ráadásul simán lehet céges kártyával fizetni, mert Barionon keresztül is elfogadják a dolgokat.

A főnököm látta, hogy nagyon lelkes vagyok, úgyhogy szerencsére belement abba, hogy új patront vásároljunk. Nyomtattam néhány teszt oldalt, kicsit átalakítottam a katalógusokat és mindent kinyomtattam, jó minőségű, prémium papírra. Eltűnt a sárga fátyolosság…

Csodák csodája, az új katalógusok bevezetése után sokkal többen érdeklődtek a lakások iránt. Aki eljött hozzánk, az általában két-három lakást is megnézett, sokkal nagyobb arányban tudtunk ajánlatokat kérni, mint ahogy előtte. Úgyhogy a pár tízeter forint, amit a tonervásárlásra költöttünk, legalább annyira megérte, mint az eladandó ingatlanok esetén a “kozmetikai” felújítás.

Néha egy olyan apróság, mint a jó minőségű toner megrendelése is sokat jelent. Ráadásul mivel online lehet intézni mindent, ez még időben sem kerül túl sokba.