Egy világbajnok crm rendszer nélkül nem tudom, hogy működnénk

Nem muszáj ahhoz az ingatlanok világában mozogni, hogy valaki találkozzon a crm rendszer kifejezéssel. Bármilyen vállalkozás életében ez egy elképesztően fontos elem, enélkül kis túlzással azt lehet mondani, hogy megállna az élet. Vagy ha nem megállna, az biztos, hogy kevésbé lenne hatékony.

A crm rendszerek olyan szoftvereket foglalnak magukban, amik abban segítenek, hogy az ügyfelekkel való kapcsolattartás mindennemű formája egyszerű és egy helyről kezelhető legyen. Ez alatt azt is értem, hogy itt lehet tárolni minden olyan adatot és információt, ami például egy értékesítési területen kulcsfontosságú lehet. De persze mondhattam volna bármilyen más területet is…

Gondoljunk csak bele, hogy az ingatlanosoknak mekkora adatbázisokat kell forgatni, mennyi adatot kell kezelni. És nyilván arra nincs idő, hogy sokáig tartson egy-egy kulcsinfó kikeresése. A mai világban minden azonnal kell. Ha nincs meg azonnal, akkor majd jön valaki más, akinek megy azonnal.

Ahhoz, hogy erre a gyorsaságra lehetősége legyen bármilyen vállalkozónak és vállalkozásnak, mindenképpen érdemes egy crm rendszert használni. Ez tényleg arra lett kitalálva, hogy ezt a rengeteg adatot egy helyen tárolja rendszerezetten és könnyen kezelhető formában.

Mivel ahány ház, annyi szokás, érthető, hogy vállalkozásonként is különböző igények fogalmazódnak meg az emberekben. Mindenki egy kicsit más specifikációkkal szeretne használni egy ilyen szoftvert. Vannak szolgáltatások, amikre mondjuk egy ingatlanosnak szüksége van, de például egy ügyvédnek nincs, miközben mindkettőjüknek kell crm rendszer.

Ezek azok a pontok, amik azt generálják, hogy rengeteg ilyen szoftver érhető el a piacon, hiszen igény van rá. És bizony ezek a dolgok úgy működnek, hogy amire kereslet van, arra előbb vagy utóbb kínálat is lesz. Lett is ebben az esetben is. Millió és egy crm rendszer közül válogathatunk. Ez elsőre rendkívül ijesztőnek is tűnhet, hiszen egy hozzá nem értő hogyan tudná elsőre kiválasztani a megfelelő programot? A válasz kézenfekvő: leginkább segítséggel.

Nincs ebben semmi ciki, el kell fogadni, hogy nem kell mindenhez érteni. Vannak olyan területek ezekben az elsőre egyszerűnek tűnő dolgokban is, amiben igenis szükség van segítségre. Nem feltétlenül csak azért, mert végtelen munkaórával és keresgéléssel nem tudnánk magunk is megtalálni a legalkalmasabb megoldást. Sokkal inkább azért, mert az erre rászánt végtelen idő még egyáltalán nem garantálja, hogy a legjobb opciót sikerül kiválasztanunk. Mindemellett pedig senki nem fizeti ki nekünk az erre szánt végtelen időt – mert ne legyünk naivak, ez bizony rengeteg napot, hetet vesz igénybe egy laikusnak.

Helyette érdemes felkeresni egy olyan céget, akik képben vannak ezeken a területeken. Hallottatok már például az Üzleti Szoftver csapatáról? Nagyon könnyen meg lehet találni őket az uzletiszoftver.com weboldalon, ahol egy több sokkolóan hosszú listával is szembesíthetitek magatokat a különféle szoftverkínálatból. Ez is egy remek érv amellett, hogy segítséget kérjünk tőlük a legjobb crm rendszer kiválasztásában. Tényleg csak néhány kattintás. Nektek mennyit ér a saját időtök?