A megyei matricával nem kell választani város és vidék között

Nemrég egy elég jó állásajánlatot kaptam egy győri cégtől, így a férjemmel közösen úgy döntöttünk, eladjuk Debrecen közeli lakásunkat, és keresünk egy ingatlant Győr közelében. Gondoltuk, itt az alkalom, hogy végre kertes házba költözzünk, ahol mindhárom gyereknek külön szobája lehet, és ahol a kertben kutyát tarthatnánk és kialakíthatnánk egy kis veteményest is, ahogy mindig is szerettük volna.

Hónapokon keresztül kerestük a megfelelő ingatlant, lehetőleg közel a megyeszékhelyhez, ahol a leendő munkahelyem lenne, és ahol a gyerekek jó iskolába járhatnának. A méret elsődleges szempont volt, hiszen hosszú éveket töltöttünk egy apró lakásban, így mindannyian szomjaztuk a saját teret. És persze a kert. Legyen nagy kert, ahol van hely mindennek, amit elképzeltünk, ahol a szabadidőnkben kertészkedhetünk, kerti partikat tarthatunk, és ahol a gyerekek kedvükre játszhatnak. Az igények nagyok voltak, a büdzsé pedig, ahogy lenni szokott, kicsi. De hosszas keresgélés után végül találtunk egy minden szempontból megfelelő családi házat, tágas szobákkal és nagy kerttel. Az egyetlen bökkenő, hogy kicsit messzebb volt a megyeszékhelytől, mint szerettük volna.

A férjemnek nem volt probléma, mivel otthon dolgozik, én és a gyerekek viszont hosszas ingázásnak néztünk elébe. Mikor azonban megosztottam aggodalmaimat az ingatlanosunkkal, ő megnyugtatott, hogy az autópálya szakasz igénybevétele jelentősen megrövidíti utunkat. Nincs más dolgunk, mint egy megyei matrica beszerzése, mellyel egész évben korlátlanul használhatjuk a megye díjköteles útvonalait. Azonnal utánanéztem az ajánlatnak a https://www.autopalyamatrica.hu/megyei-autopalya-matrica oldalon, és rövidesen meg is vásároltam a megyei matricát.

Az autópálya igénybevételével alig több mint fél óra alatt benn vagyunk Győrben, így nem kell hajnalban kelnünk, aminek a gyerekek is nagyon örülnek. A megyei matrica közelebb hozott minket a városhoz, így a nagyvárosi nyüzsgés és a vidéki nyugalom egyaránt elérhetővé vált. Munkám végeztével kocsiba ülök, felveszem a gyerekeket és pikk-pakk otthon is vagyunk. Én kiülök a kertbe egy teával pihenni, és nézem, ahogy a gyerekek a kutyával játszanak. Igazi idill.

megyei matrica

Hétvégente pedig a megyei matricának köszönhetően könnyedén és gyorsan utazhatunk a megyén belül, hogy felfedezzük az addig ismeretlen tájakat és megnézzük a nevezetességeket. Ezek a közös programok sok felejthetetlen élményt kínálnak.

Egyik szombaton például úgy keltünk a férjemmel, hogy egyikünknek sem volt kedve aznap ebédet főzni, és mivel régóta fájt a fogunk egy kis indiaira, nekiláttunk a kutatómunkának, és végül találtunk is egy jó kis éttermet a megye másik felén lévő városban. Autópályán alig volt több mint fél óra volt az amúgy elég hosszú utat megtenni. Az étterem csodálatosnak bizonyult, és elhatároztuk, hogy máskor is jövünk. Ha már ott voltunk, ebéd után felfedeztük a várost, ettünk egy fagyit, a gyerekek is szuperül érezték magukat. Mikor elfáradtak, csak bevágódtunk az autóba és nemsokára már otthon is voltunk, hogy kipihenjük a nap fáradalmait.

A megyei matricának a férjem is nagyon örült, mert így esténként könnyen eljut a városba, ahol nemrég vívóórákra kezdett járni. Az otthon átdolgozott nap után ő a városba jár kikapcsolódni. Összességében a matrica sokat segített, hogy kényelmes és otthonos életet alakítsunk ki új lakóhelyünkön, pedig nem is gondoltuk volna, hogy ilyen apróságokon múlik. A gyerekek pedig egyformán imádják a nagyvárost és a falunkat, így már biztos, hogy ez a ház jó vétel volt.