Ha építkezésen vagy, ne vedd elő az okos telefonod, ha nem muszáj, mert a végén még elejted, mint én

Az utóbbi időben több ingatlanossal is tárgyaltam, majd végül a legszimpatikusabbal közös munkába kezdtünk. Mégpedig nem mással kapcsolatban, mint egy új ház építése egy üres telken. Mégpedig a mi családi házunkén. Feleséggel és 3 gyerekkel úgy éreztem, hogy itt az ideje, hogy az aránylag drága bérleti díjú belvárosi albérletet lecseréljük egy külvárosi kertes házra, persze a pénztárcánk lehetőségeihez mérten. Ezért kellett az ingatlanosokkal tárgyalnom, hogy megtaláljam a legmegfelelőbb ajánlatot. Amint ez sikerült, már csak kivitelezőt kellett keresni és el is indult a procedúra.

Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a ház alapjai elkészültek, és most kezdik a szerkezeti elemek kiépítését. Ez persze rengeteg törmelékkel és kosszal jár, de hát mit vár az ember egy építkezéstől.
Így, hogy ilyen jól áll a ház az idő tervezethez képest, amit megszabtunk, eljött az ideje, hogy kimenjek és megnézzem, mert több, mint egy hete nem jutott rá időm. Mint kiderült, igazán várhattam volna ezzel a látogatással, mert elég szerencsétlen dolog történt. Amikor kiértem a telekre és egy kicsit körbejártam a területet, hogy mégis hogy állunk a dolgokkal, egyszer csak kaptam egy telefonhívást. Egészen váratlanul ért a dolog, és ennek tetejébe még ráadásul elég ügyetlenül sikerült kivennem a telefont a zsebemből, oly annyira, hogy kicsúszott a zsebemből és ráesett a mellettem heverő beton törmelékre. Hát mondanom sem kell, hogy menthetetlenül összetört.
Hirtelen annyira dühös lettem, hogy azt nem tudom elmondani. Ott álltam, kezemben a törött telefonommal és egyfolytában szentségeltem. Majd amikor egy kicsit megnyugodtam volna, jött a teljes kétségbe esés, hogy most mégis mit fogok csinálni így, hogy teljesen összetört a telefonom. A nagy szentségelésre oda jött a többi munkás, köztük a csoport vezetője is. És kérdezték azonnal, hogy Úr Isten, csak nem valami baleset történt-e és, hogy ugye mindenki rendben van. Én rögtön mondtam, hogy személyi sérülés nem történt, de a telefonom tönkre ment. Erre a főnök odajött és elkérte tőlem. Megpróbálta bekapcsolni és a telefon sikeresen, minden gond nélkül bekapcsolódott. Csak hát a probléma azzal volt, hogy semmilyen funkció nem működött rajta, hiszen ha betörjük egy Samsung s7 edge kijelzőjét, akkor lévén, hogy okos telefon, az érintő felület, a képernyő. Ezt pedig bizony, aligha lehetett használni.
samsung s7 edge kijelző csere árErre azt mondta a főnök, hogy semmi gond. Rengeteg betört telefont látott már az építkezéseken, hiszen nem kell sok ahhoz, hogy valakinek kicsússzon a kezéből és azonnal már törik is. De van egy remek hely, ahol nagyon jó áron cserélik a telefon kijelzőket. Én megkérdeztem, hogy mégis mennyi egy Samsung s7 edge kijelző csere ára. Erre ő azt mondta, hogy ahhoz képest amilyen árak vannak manapság, itt nem is olyan sok, 80.000 Forint. Én azt hittem, hogy dobok egy hátast. Mondtam neki, hogy lehetetlen, hogy ne cseréljék olcsóbban valahol ezt a kijelzőt. Erre mondta, hogy ha gondolom, nézzek utána az interneten, de biztos, hogy ennél jobb ár-érték arányban sehol nem cserélnek s7 edge kijelzőt.

Hogy ne csak rosszról meséljek, a ház remek állapotban volt, de nem igazán fért most bele nekem egy ekkora összegű pénz kiadása, hogy a telefonomat megjavítsák. Ezért amikor hazaértem, azonnal utána néztem a dolgoknak, hogy mégis hol lehetne jobb áron kijelzőt cseréltetni. De igaza volt az úrnak. Konkrétan ez a legjobb hely, mert itt van garancia is az üvegre, eredeti kijelzőt kapok rá és még aránylag gyorsan is dolgoznak. Ezért nem volt nagyon más választásom, beadtam a telefonomat ide, hogy javítsák meg. És valóban, egészen hamar kicserélték, én pedig kifizettem nekik, amit megérdemeltek. És azonnal kértem rá üvegfóliát és biztonságos tokot is, hogy nehogy megismétlődjön ez a baleset. Kissé hasonló érzéssel töltött el, mint amikor valaki meghúzta a kocsimat, vagy éppen én tolattam bele valamibe. De a lényeg, hogy senkinek semmi baja és a telefonom is teljesen jól működik. És azóta még jobban vigyázok rá, nehogy megint valami baleset történjen.