Teljes fürdőszoba felújítás, profi vízszerelőkkel az új lakásban

Az egyik unokanővérem – Réka – tavaly ment férjhez, de akkorra sajnos még nem találták meg azt a házat, amit el tudtak volna képzelni közös otthonukként. A tervük mindenképpen az volt, hogy felújítandó házat szeretnének venni, mert úgy számoltak, hogy olcsóbban kijönnének és nem mellesleg úgy alakították volna ki, ahogy nekik tetszik. Szóval tényleg egy olyat kerestek, aminek jóformán csak az alapjai vannak meg, a többit maguk akarták megoldani.

Meg hát, referenciaként is jól jön egy ilyen ingatlan Rékának, mert lakberendezéssel foglalkozik egyébként.

Szóval hónapokig keresgéltek, megnéztek közben kész házakat is, amin semmiféle átalakítást nem kellett volna végezni, de azok elképesztő árakon mennek, úgyhogy kérdés sem volt, hogy még a nézelődést is felfüggesztették egy idő után. De nem olyan rég rájuk mosolygott a szerencse: Budapest agglomerációjában sikerült találniuk egy nagy telken lévő házat, ami bár romos nem volt, de szinte könyörgött, hogy tegyék rendbe. Egész jó áron hozzájutottak, az akkori tulaj igazából gyorsan meg akart tőle szabadulni, ezért is adta olcsóbban, mert ő kiköltözött külföldre és nem tudott már emiatt foglalkozni a házzal, de azt mégsem akarta, hogy az enyészeté legyen.

Úgyhogy volt munka bőven, bár igazából még mindig van, hiszen ez pár hónappal ezelőtt történt, és sok lépést még nem tudtak tenni a felújítás érdekében, inkább csak előkészítették azt. Például kigazolták a kertet, lenyírták a füvet, a házból kidobálták a régi bútorokat, szőnyegeket, igazából mindent, ami mozdítható volt.

Azt még az előző tulajdonos is mondta nekik, hogy minden vezetéket nézessenek meg, beleértve a vízvezetéket is, mert rég voltak használva, és a víz egész télen el is volt zárva, nem tudja, hogy ez okozott-e bármilyen kárt a rendszerben.

Úgyhogy emiatt az első és legfontosabb dolog a vízszerelés megoldása volt, amihez ugyebár egy megfelelő szakembert kellett legelőször keresni és találni, ami egy igazán nehéz feladat szokott lenni. Ezért körbekérdezgették az egész ismeretségi kört, hogy tud-e valaki vízszerelőt ajánlani, és hogy, hogy nem kaptak is egy ajánlást.

A vízszereléshez ezt a weboldalt küldték el nekik – aminek nagyon örültek a hosszas keresgélés után – : https://vizgazfutesszerelo24.hu/vizszereles.

Azt mesélte Réka, hogy az ehhez a weboldalhoz tartozó cég, már az első látásra is profinak tűnt, aminek a gondolatát csak megerősítette benne, amikor olvasta, hogy már több mint 30 év szakértelme van a hátuk mögött. Ezek alapján pedig nehezen tudta elképzelni, hogy lenne olyan probléma, amit ne tudnának megoldani és amivel ne találkoztak volna már legalább egyszer az évek alatt.

A vízszerelés mellett foglalkoznak még ezen a területen egyébként csatornázással, wc-k szerelésével, cseréjével és javításával is, de tevékenységi körükbe tartozik még ugyanígy csaptelepek szerelése és a mindenféle dugulások elhárítása is. De ezek mellett gázszerelést és fűtésszerelést is nyugodtan rájuk lehet bízni.

Rékáék elsősorban a csatornát szerették volna leellenőriztetni, és a https://vizgazfutesszerelo24.hu/vizszereles oldalán olvastak is erről, hogy kamerával is ellenőrzik a csöveket, így teljes mértékben meggyőződhetnek arról, hogy rendben vannak-e a csatornák, vagy éppenséggel ugye az ellenkezőjéről is. Ha utóbbi eset állna fenn, akkor sincs probléma, nem kell másik szakembert keresni, mert a csatorna kitisztítását is elvégzik a szakemberek.

Az egyik oka annak, hogy őket választották, egy nem hétköznapi és semmiképp sem szokványos dolog volt – legalábbis az ilyen jellegű szolgáltatások körében -. Ez pedig az, hogy több éves garanciát vállalnak az elvégzett munkákra, akár javításról, akár szerelésről, vagy cseréről legyen szó. Egytől egészen öt évig terjedő garanciát biztosítanak, aminek ideje természetesen az elvégzett munkától függ, de az is előfordulhat egy nagyobb volumenű munka esetében, hogy még öt évnél is több garanciát tudnak adni.

Ehhez természetesen szükséges megőrizni a számlát is, amit adnak – ami napjainkban, bármennyire szomorú is, sokszor előnynek számít, de ennél a cégnél nem kell félni, hogy ez nem történik meg. Így ha esetleg valaki olyan dolog miatt hívná őket, amit fedez a biztosítás, annak nem kell aggódnia, hogy nem kap számlát, amit ugye mindenképp szükséges benyújtani a biztosítókhoz.

Réka már eddig is csupa jó dolgot mesélt a vizgazfutesszerelo24.hu-ról és persze a weboldalhoz tartozó cégről is, és nem gondoltam volna, hogy még ennél is van tovább.

Budapesten és Pest megyében vállalják el a szerelési munkálatokat, ráadásul úgy, hogyha sürgős eset van, akkor akár egy óra alatt is ki tudnak menni a helyszínre. Ráadásul ezt még megfejelték azzal, hogy ügyeletben is dolgoznak, ami azt jelenti, hogy a nap bármely szakában lehet őket hívni, ha valami nagy és azonnali megoldást kívánó probléma lépne fel. Sőt, akár még hétvégén is elérhetőek.

Általában magáért a kiszállásért nem kérnek pénzt, nem is számolják fel és plusz költségek sem keletkeznek miatta, amik szintén egy nagyon szimpatikus és ügyfélbarát hozzáállás. Viszont, ha valaki csupán felmérés céljából venné igénybe a szolgáltatásaikat, de a szerelést vagy a probléma megoldását visszautasítja, úgy bruttó 20.000 forintos kiszállási díjat kell fizetni, ami szerintem egyébként teljesen jogos.

Ugyanis, ha valaki csak tanácsot szeretne kérni, arra is van lehetőség, méghozzá ingyen és egy telefonhívásba kerül csupán, hiszen telefonon is segítséget és tanácsot tudnak nyújtani, így pedig a szakemberek idejét sem raboljuk feleslegesen.

De ha valaki visszahívást szeretne kérni, azt is megteheti: a weblapukon található egy visszahívást kérő kis űrlap, amin ki kell tölteni a nevet, elérhetőséget és pár szóban le kell írni, hogy milyen jellegű kérdéssel fordulnánk feléjük. Gondolom ez azért szükséges, hogy ha vízszerelés ügyben lenne kérdésünk, akkor ne egy gázszerelő szakember hívjon vissza, úgyhogy mindenképpen érdemes kitölteni ezt a kis részt is, mert így mindenki dolgát meg lehet könnyíteni.

Szóval Rékáék fel is hívták őket, nem lacafacáztak a visszahívás kéréssel – ugyanis viszonylag sürgős lett volna a vízszerelés, bár igaz nem azonnali. A telefonban mindent egyeztettek és megbeszéltek, a szakember pontosan megkérdezte, hogy mit szeretnének, minden olyan adatot is meg szeretett volna tudni, amiből előzetesen lehet következtetni a csövek állapotára. Majd pedig végül egyeztettek egy időpontot, ami mindenkinek megfelelt, egy ilyen kamerás csatorna ellenőrzésre.

Azóta ezen már túl is vannak egyébként és hát volt javítanivaló azokon a csöveken, de Rékáék nagyon elégedettek voltak a munkálatokkal, mert hát tökéletesen működnek a dolgok. Méghozzá olyannyira elégedettek voltak, hogy legközelebb, amikor ott tartanak, hogy kiköttessék a gázt, akkor is őket ettől a cégtől fognak segítséget kérni.

Ez is egyébként csak egy újabb bizonyíték arra, hogy nem véletlenül szokták azt mondogatni – jellemzően az idősebbek -, hogy egy jó szakember aranyat ér.

vízszerelés