Egy ingatlanügynök mindennapjai – hirtelen laptopszerviz

Azt gondolom mesélnem sem kell, hogy mennyire fontos a laptop a munkám során. Mivel rengeteg járkálok, és alig töltök időt az irodában, ezért elengedhetetlen, hogy egy jól működő és könnyen hordozható laptopom legyen. Van is, csak a múltkor vesztett egy keveset a megbízhatóságával. Egyszerűen nem kapcsolt be, bárhogyan is próbálkoztam. Úgyhogy keresnem kellett egy szervizt. Eléggé le voltam égve anyagilag (rossz szériám volt, kevés házat tudtam eladni akkoriban), így nem akartam túl sokat költeni, de tudtam, hogy egy jó szerviz munkáját mégiscsak meg kell fizetni. Sokáig tanulmányoztam a laptop szerviz árakat, és végül a PcMentort találtam a legmegfizethetőbbnek. Ráadásul amellett, hogy mindenhez fel van sorolva, hogy mennyibe kerül, egy rövid leírás is szerepel arról, hogy pontosan mit értenek ez alatt a munkálat alatt és hogy körülbelül hány nap alatt végzik el. Ezt jó volt tudni, mert így körülbelül láthattam, hogy mennyi ideig maradok majd laptop nélkül, habár nem tudtam pontosan, hogy mi volt a gond a laptopommal, csak sejtettem.

Elindultam a budai üzletükbe és miközben arra buszoztam, tovább görgettem az oldalukat, mert kíváncsi voltam, hogy még mivel foglalkoznak. Találtam egy nagy listát, ahol bővebben leírják, hogy melyik munkálat miből áll. Például a laptop tisztítás öt lépésben van leírva, hogy pontosan hogyan megy végbe. Mindehhez még képek is társulnak, az elején pedig önmagában arról ír, hogy hogyan porosodok be egy laptop. A legvégén pedig még egy videót is feltöltöttek arról, ahogy az egyik munkatársuk megtisztít egy laptopot. Ezeket a rövid bemutatókat nagyon jó ötletnek tartom, mert igazi bizalmat keltenek az emberben.

Az üzletben nagyon kedvesen fogadtak, meghallgatták a gondomat és négy nap múlva készen is volt a laptopom. Addig picit visszafogtam a papírmunkát, de szerencsére pont rengeteg ügyfelem volt, akiknek ingatlanokat kellett megmutatnom, szóval még csak arról sem panaszkodhatok, hogy nem volt munkám, amivel foglalkozzak a négy nap alatt. Végül is az alaplapot kellett megjavítaniuk és aminek nagyon örültem: egy év garanciát adtak a munkájukra. így biztos lehetek benne, hogyha bármi van, újra fordulhatok hozzájuk, de azt mondták, hogyha vigyázok rá, akkor még hosszú ideig kitart majd mellettem.