Garázst vagy más tárolási lehetőséget keresünk a nem használt motorgumiknak!

Azok a motortulajdonosok, akik intenzíven használják is a kétkerekűjüket, gyakran látogatják a www.motortire.hu weboldalt. A motorgumik ugyanis előbb-utóbb elhasználódnak, és szükségessé válik cseréjük. Ha nem a kopás miatt, akkor az állás miatt. Az abroncsok ugyanis 5-8 év alatt akkor is tönkremennek, ha egyetlen kilométert sem gurultak velük. Az anyaguk ugyanis az idő múlásával használat nélkül is elveszíti kedvező tulajdonságait, melyek a biztonságos úttartást garantálják.

Különösen igaz ez azokra a motorosokra, akik járgányukat többféle célból is használják. Különösen az enduro és a túra-enduro kategóriákban jellemző, hogy a motor tökéletesen alkalmas mind a kőkemény terepeken, mind a könnyebben járható földutakon, mind az aszfalton való közlekedésre. Igen ám, erre a három különböző útviszonyra ideális gumiabroncsok viszont merőben különböznek egymástól. Az igazán profi enduros motorosok tehát akár egyszerre három pár motorgumival is használják a motorkerékpárt. Azazhogy éppen hogy nyilván nem egyszerre, ezért felmerül a kérdés: hová kerüljenek az aktuálisan éppen használaton kívüli abroncsok?

Hasonlóképp a gyorsasági sportmotorok rajongói is szembesülhetnek ilyen megoldatlan problémával, akik versenypályákon is szokták használni a kétkerekűjüket. Esetükben különböző motorgumik lehetnek szükségesek a normál aszfalton való városi közlekedéshez, az országúti motorozáshoz és a zártpályás gyorsasági motorozáshoz. Utóbbinál aztán a lábtartók szikrázásáig lehet dönteni a vasat, ami közúti viszonyok között nem lenne elég biztonságos.

Óriási kihívás az ingatlanosok számára: tároló helyiség a motornak és a motorgumiknak?

Az igazán profi ingatlanosok már felkészülten fogadják a garázsokat, tárolókat kereső motorosokat. Ez egy nehéz kihívás, hiszen természetesen nem szeretne a motortulajdonos ugyanannyi pénzt kiadni egy garázsért, mintha autót akarna benne parkolni. Ugyanakkor télire nem illik kint hagyni az utcán a drága motorokat. Ráadásul sok helyütt a közbiztonság gyalázatos helyzete miatt sem tanácsos a köztéri tárolás. De ha még egy nyugodt környéken lakik is a tulajdonos… Egy multifunkcionális enduro motorhoz a www.motortire.hu webshopról nagy tételben érkező gumiabroncsokat akkor sem tárolhatja a lakásában! Jól is néznének ki: a nappali vagy épp a hálószoba falán. Mindenképp szükség lesz egy tárolóra, és ha már tároló kell, akkor érdemes olyat keresni, amely nemcsak a motorgumikat, hanem magát a járművet is elnyeli.

A www.motortire.hu weboldal bevezethetné a tárolási szolgáltatást…

A www.motortire.hu szolgáltatásai közül kiemelkedő a saját korszerű, modern gépekkel felszerelt szerelőműhely. Ebben nemcsak a webshopban vásárolt gumik szerelését tudják megoldani, hanem a járművek teljes körű szervizfeladatait is el tudják látni. Sőt, nemrég még egy autós szerelőműhely is megnyitotta kapuit a motoros műhely szomszédságában. Nem ritkán a motorosok tavasztól őszig motorral közlekednek, de télvíz idején autóba kényszerülnek. Vagy más esetben árunak vagy saját munkaeszközöknek a szállítása is szükséges a mindennapokban, ezért a motorozás csak hétvégére vagy üdülések idejére marad. Mindkét esetben előnyös, ha ugyanaz a jól ismert cég tudja elvégezni a motor és az autó körüli karbantartási, szerelési munkálatokat.

Igen ám, a www.motortire.hu-n elérhető széles körű szolgáltatások még akkor sem tartalmaznak gumiabroncs megőrzést. Pedig milyen jól jönne ez azoknak, akik az éppen nem használt abroncsokat szeretnék így tárolni. Főleg azok számára lenne nyerő egy ilyen lehetőség, akik egyébként nem használnak külön tárolót a motorjuknak, de a gumiknak nincs helyük. Például a közös használatú udvar egy szegletében le tudják tenni háborítatlanul a járművet. Nyilván 1-2 pár motorgumi pluszban viszont már nem fér bele a többi lakó toleranciájába. Vagy a társasház előtti utca területén biztonságban ott tudja hagyni mondjuk leláncolva a motorkerékpárt, viszont a gumikat nem. Furcsán festene a bejárati lépcső alatt a korláthoz kiláncolt néhány motorabroncs…

Autógumijaik tárolásáért is nagyon hálásak az ügyfelek

Szóval a hasonló helyzetben lévők számára érdemes lenne ilyen tároló szolgáltatásban is gondolkodnia a www.motortire.hu csapatának. Autók esetében már nagyon régóta bevett szokás, hogy a nagyobb gumiszervizek segítenek a szerződött ügyfeleknek az éppen használaton kívüli téli vagy nyári gumik tárolásában. Az ügyfél számára ez óriási könnyebbséget jelent. Nem kell ugyanis évente kétszer a padlásról vagy épp a pincéből cipelni a súlyos gumiabroncsokat. Az autó üléseit lehajtogatva valahogy bepréselni őket a csomagtérbe; na és hová fognak ülni a gyerekek, akiket szintén be kéne vinni az iskolába…? Nem is beszélve a koszról, amit a gumiabroncsok óhatatlanul képeznek maguk körül. És többek között a kezünkön és a ruházatunkon is a hurcolkodás, pakolászás közepette. Mindezt a kellemetlenséget megspórolja nekünk a gumiabroncs tárolási szolgáltatás.

Miért ne lehetne hasonló megoldás a párhuzamosan több pár gumiabroncsot használó motorosok számára is? Ráadásul esetükben nem is évi 2 alkalomra korlátozódik a gumicserélgetés. Egy igazán szakszerűen eljáró motoros, aki precízen szeretné minden terepviszonyon a tökéletes gumit használni, akár minden hétvégén abroncsot cserélhet. Micsoda üzleti lehetőség!? Kár lenne a www.motortire.hu vezetőinek kihagyniuk ezt a páratlan kihívást.