Hogyan pótolj egy komplett ruhatárat, és honnan?

Pláne gyorsan kivitelezve mindezt… Vajon van olyan ruha webshop, ahonnan rendelni is lehet, használt ruhát is, és összességében olcsó, ugyanakkor biztosan megbízható (mármint rendeléskor nem valami olyasmit kapunk kézhez, ami nem tükrözi az előzetes ajánlatot)? Egyáltalán miért vetül fel a kérdés? (Mert, lássuk be, egész furcsa kérdés)

Nos, mi most költöztünk egy új ingatlanba. Egy külsőbb városrészbe, az egyik belső kerületből. Állítom, a fővárosi, belsőbb kerületi ingatlanok legnagyobb fogyatékossága a környékbéli lehetetlen parkolás… Nyilván sorolhatnék egyéb érveket is, de ez van a lista tetején. Nagy családdal, több autóval, drága, helyhiány okán néha kivitelezhetetlen… Kevés a zöldövezet stb. Azonban az “új életünk” indítása sem sikerült valami jól, mert őrizetlenül hagytuk úgy negyed órája a költöztető teherkocsit, és abból elég sok dolgot kipakoltak. Igen, sajnos megraboltak minket, és bár siethettek, akik ezt tették, ugyanakkor jó sok bőröndöt tudtak meglovasítani. Ez is lehetett az előzetes tervük, és emiatt a könnyebbeket lopták el valakik az utcán hagyott járműből. Azokat, amikben főleg a ruháink voltak. Az esemény szomorú, már-már a következményektől is teljesen magam alá kerültem volna, ekkor viszont megtaláltam a dresspack.hu webshopot. Ami egy olyan ruha webshop, ahonnan kiváló darabokkal pótolhatjuk a meglovasított ruhatárunkat, méghozzá elég kevés pénzért. Mert náluk minden nagyon jó áron kapható! Minden! A család összes tagjának rendelhetünk tőlük mindenfélét, kiválóan szuperáló mérettáblázatot használva – hogy egyszerre legyen meg a legtöbb dolog, mégse legyen köztük lehetőleg egy olyan ruhadarab sem, ami nem jó, nem fedi a saját méreteinket, esetleg gyatra minőségű…

Eddig így ment el a legkevesebb idő, ennyire sok ruha pótolására! Elképzelem, mekkora előnyben van ugyanakkor az, aki nem mindent ilyen rövid idő alatt szerez be, hanem már évek óta innen vásárol, a dresspack.hu-ról… Itt a fehérneműktől a kosztümökig akad minden. Női felsőből annyi van, hogy nehéz végignézni, árban pedig a 990 forintostól az 5000 forintosig terjed a skálájuk szélessége. Előbbi persze “csak” egy trikó – de képzeljük el, hány darabot rendelhetünk ilyen olcsón, a közelgő nyáron pedig lesz is olyan idő, amikor nem hordunk majd sokkal többet magunkon, csak ilyeneket -, a legdrágább darab pedig egy fekete blézer. De, mint már írtam, kosztümök, egész ruhák is akadnak – csak az már egy másik almenü a Női ruházaton belül. Most tényleg csak a “felsőket” vettem végig, mint külön almenüt. De tudom tetézni: nem csak a “női” szekción belül van sok alkategória, hanem vannak a női, férfi, fiú, lány dolgokon felül kiegészítő jellegű dolgok is (egy újabb nagykategória), szóval hiányzó öveket is vehetünk a családnak most és még ilyesmiket. Ha újra jön a hideg, sapkákat még és egyebeket… Mindenben ez a legkerekebb kínálatú ruha webshop, amivel valaha találkoztam!

Mik az egyes kategóriák, csak, hogy végigszaladjunk rajta, hogy mennyi minden van? A női ruházat nagykategórián belül akad olyan, mint felsők, egész ruhák, nadrágok, szoknyák, kosztümök, kabátok, dzsekik, fehérneműk, fürdőruhák és alkalmi ruhák. A férfi ruhákon belül vannak felsők, nadrágok, öltönyök, kabátok, dzsekik, alsóneműk, fürdőnadrágok. A fiúgyermekeknek szánt dolgok között: felsők, overálok, nadrágok, öltönyök, külön kiegészítők és mindaz még, amit a férfiaknál felsoroltak, a lányoknak pedig árulnak a női kategóriának megfelelő mindenfélét, ugyanazon alkategóriákba sorolva. (Plusz kiegészítőkkel, amik csak a lányok cuccai között vannak) És akkor e mellé jön még több kattintható menü a felső menüsorból: kiegészítők, home & decor, valamint van egy külön “akciós” termékek fül is. Az öltönyöknél is nagyon megörültem, mert minden darab, amit árulnak minimum “újszerű”, van színválaszték, de van “outlet” termékük is. Szóval hivatalosan mondhatom: immár megmenekültünk. És nem fog megváltozni a szokásom aztán, hogy innen szerezzek majd be mindent. Hanem mostantól hetente figyelem majd (ha túl vagyunk a jelen helyzeten és nem kapkodva kell a fontos dolgokat esetleg megvenni), hogy milyen dolgokkal frissül itt, állandóan a kínálat.

Ez a hely egy olyan ruha webshop, ami a tudatos vásárlás templomának nevezhető szerintem. Nekünk amúgy is volt olyan “politikánk” itthon, hogy amíg egy ruha csak elhordható, addig nem cseréljük le, de igencsak előremutató volna ezt a szemléletet elterjeszteni! Környezetmegóvás-szempontból is, meg minden miatt! Ha másnak nem kell egy ruha, pedig az még hordható, azt szerintem tilos kidobni! És nagyon örülök, hogy ilyen magas szintre (országos elérésűre) emelték ezt a dolgot a DressPacknél.

Innen öltözködve egyediek is lehetünk! Fel nem fogom, miért menő aktuálisan népszerű kollekciókból válogatni egyeseknek, divat-márkák terén… Van a dresspack.hu-nál hűségpontrendszer is (hogy visszatérjek a spóroláshoz is), itt nincs várakozási idő, érthető módon, mert nem úgy szerzik be a shopos árukat, hanem minden rögtön raktáron van náluk, van csomagpontos szállítás és házhozszállítás is, van pénzvisszatérítési garancia, szóval minden stimmel velük. Az olcsóság itt csak nekünk jutó kedvezményt takar és nem jár semmiféle lemondással, semmiben. Pont úgy működik ez a hely rendelés, vásárlás szempontból, mint a legjobb webshopok. Hát hiszen ez maga egy etalon-webshop!

Az ételen és a ruhán kívül alig van más, ami ennyire általánosan kikerülhetetlen az emberek életében. Ilyenekre pénzt kell költeni. De míg az ételeknél inkább igaz az, hogy a magas ár takar valami magasabb minőséget általában (elvonatkoztatva a flancolós dolgoktól), a ruhapiacon szerintem simán túlárazottság van mindig, ha valami túl sokba kerül… És itt, ezen a területen működik az újrahasznosítás/újrafelhasználás! Hát éljünk a lehetőséggel!

A dresspack.hu (ezen az oldalon: www.dresspack.hu/blog) ugyanakkor jó kis javaslatokat is tesz a ruhamegóvásra! Az “Ezért szárítsd a ruhákat mosás után a szabadban” című egyik cikkükben kifejtik, hogy a jó illat megtartása mellett a szabadtéri szárítás a kimosott ruháink állagát is óvja. Ezzel pedig megint csak óvhatjuk a környezetet. Ha jó sok ilyen jellegű tudást szívunk magunkba (ők nyilván kellő alapossággal írnak a szabadtéri szárítás lényegének mibenlétéről), akkor ritkábban fogunk pénzt költeni ruhákra, és nem támogatjuk az egyik legpazarlóbb ipari szegmenst azzal, hogy csak öntjük és öntjük bele a pénzt, az öltözködésünk által. A DressPack shopjában kiválogatták azokat a ruhadarabokat, amiket olyan jól óvtak, hogy újként szuperálnak. De mi is dolgozhatunk érte, hogy ezeket aztán még tovább óvjuk és így még tovább hordhassuk.

A szabadtéri ruhaszárítás az allergénektől és a baktériumoktól is megvédi a cuccainkat, de most ezt csak azért hoztam újra fel példaként, hogy láthassátok, az öltözködés és a ruhákkal való jó bánás az odafigyelést követel. Ha okosan akarjuk csinálni, amit úgy érhetünk el, hogy pl. a szóban forgó webshop blogjának írásaira is fordítunk időt. Mert nem egy ilyen van még ott, hanem sok. Nagyon sok! Ahogy megrendelhető ruha is a webshopból, szóval, ha eddig nem néztétek még meg magatok, hogy mit kínálnak, szerintem katt a fenti linkre mielőbb!