Kerti berendezések az expressztől

Idén, végre egy régi álmunk vált valóra a családommal, ugyanis beköltözhettünk az oly sokáig épített és hőn áhított új házunkba. Nem volt egyszerű, mert több, mint 2 évig tartott a felújítás és átépítés, de olyan lett, amilyennek mi szerettük volna.

A házat a feleségem nagyszüleitől örököltük meg. Ők éltek benne, sőt mondhatnánk, hogy ebben a házban élték le az életük nagy részét. Először a nagypapa halt meg, majd 2 évvel ezelőtt a nagymama is sajnos. Egész életükben ezt a házat építgették, újítgatták, de nyilván az életük vége felé már nem volt erejük, ahhoz, hogy megfelelően felújítsák, így sok tekintetben nem volt már korszerű.

Miután a nagymama is meghalt sokat töprengtünk azon, hogy mi legyen a házzal. A feleségemmel már régóta terveztük, hogy egyszer ott hagyjuk a lakótelepi lakásunkat a két gyerekkel, mert már elég kicsi volt így számunkra és elköltözünk egy kertes házba. Ennek egyik legfőbb akadálya a pénz volt, mert egyszerűen nem volt elég hozzá az anyagi keretünk. Viszont a nagymama halálával egy új lehetőség nyílt számunkra.

Azon gondolkoztunk sokat, hogy vajon melyik éri meg jobban. Ha eladjuk az öreg házat úgy ahogy van és ezt fektetjük be egy másikba vagy, ha mi újítjuk fel saját erőből és hitelből. A másik elbizonytalanító tényező az volt, hogy a ház relatíve messze van a munkahelyünktől és az iskolától, ahova a gyerekeink járnak. Ezeket mind-mind figyelembe kellett venni, számoltunk, gondolkodtunk, családi kupaktanácsot tartottunk, de végül meghoztuk a döntést, ami az lett, hogy inkább jobban megéri hitelt felvenni és felújítani a házat a saját igényeink szerint.

Nagyon alaposan át kellett gondolni mindent, hogy mire mennyit költünk, hogyan alakítjuk át, milyen anyagokat válasszunk stb. Szerencsére az egyik barátom építész, ezzel foglalkozik, így nyilván őt kértük fel, hogy legyen az egész folyamat irányítója és agya.

Ő volt az, aki ajánlotta az expresszbolt.com oldalt is, ahonnan rengeteg dolgot rendeltünk és rendelünk mind a mai napig a házhoz és a kerthez is.

Például az egyik kedvencünk elsősorban nyáron a háromszög alakú árnyékoló vagy napvitorla ki hogy nevezi. Imádunk nyáron kint a kertben sütkérezni és élvezni a jó időt. Persze azért nyáron tud igencsak meleg lenni, mondhatni forróság, amikor teljesen ránk süt a nap és ilyenkor bizony nagyon jó szolgálatot tesz ez az árnyékoló, hiszen ennek a segítségével nem sülünk meg. Nem csak mi, hanem a barátainknak is nagyon tetszik, sőt már van olyan barátunk, aki vett egy ugyanilyet a kertjébe. 5x5x5 méter hosszú, így elég nagy területet ki tud takarni.

Védelmet nyújt az UV sugaraktól és még az esőtől is, úgyhogy nyugodtan kint hagyhatjuk akár esőben, szélben, nem lesz semmi baja, sőt még penészálló is, mert egy speciális anyaggal látták el, ami megakadályozza a penészedést. Anyaga polietilén, illetve kapunk még hozzá 3 darab acél kapcsot is, amiknek a segítségével biztosan rögzíteni tudjuk. Nagyon könnyen szétszedhető és összeszerelhető, így nem kell félnünk attól, hogy sokat kell vele bajlódni.

Másik nagy kedvencünk, amit szintén a kertbe vásároltunk az a kétszemélyes színes függőágy. A miénk kék és zöld színű, de meg lehet vásárolni más színekben is. Ez a függőágy 200×150 cm-es, ami azt jelenti, hogy ketten abszolút elférünk benne. Egyedül vagy akár kettesével, de mindenhogyan nagyon szeretjük és nyáron nagyon népszerű.

Remek tulajdonsága, hogy könnyen szét- és összeszerelhető, valamint nagyon könnyű és kis helyet foglal, így akár bárhova magunkkal tudjuk vinni, amikor utazunk. Nem csak kint, hanem beltéren is tökéletesen használható és felszerelhető. Igen volt már arra is példa, hogy rossz időben felszereltük bent a házban és ott pihentünk, ott használtuk. Ez persze nem olyan, mint nyáron, de ha nincs más vagy éppen kint nagyon rossz idő van, akkor ez is megteszi. Egyébként tényleg nagyon jó érzés, amikor nyáron hétvégén nincs semmi tennivaló, felszereljük ezt a függőágyat és csak pihenünk, kikapcsolódunk vagy egy jót olvasunk. Csupán 4990 Ft-ba kerül, ami szinte semmi ezért az ágyért.

Nagyon szeretünk összejárni a barátokkal is. Mi az, ami szinte elengedhetetlen egy jó baráti összejövetelhez? Természetesn a grill. Ugyanitt az expresszbolt.com oldalon vásároltunk grill lapot is. Sőt, nem egyet, hanem 3-at, ugyanis 3 darab található a csomagban, mindössze 1690 Ft-ért. Ezek a lapok 33×40 cm-esek, teljesen tapadásmentesek, így biztosak lehetünk benne, hogy semmi sem fog ráragadni vagy rajta maradni. Nagyon szeretem benne, hogy egyszerűen tisztítható és nagyon könnyen kezelhető. Anyaga teflonbevonatú üvegszálas szövet, mely nagyon jól ellenáll a hőnek.

Ahhoz képest, hogy rengeteget használjuk nyáron, még teljesen jó állapotban van, köszönhetően annak, hogy nagyon strapabíró is. Imádjuk az ilyen közös összejöveteleket a barátokkal. Mindig remek hangulat van, a gyerekek is tudnak találkozni más gyerekekkel, mindig jókat eszünk és persze jókat is iszunk. Általában én szoktam sütni, már szinte mindent kipróbáltam ezen a grill lapon és elmondhatom, hogy remekül bevált, szoktam ajánlani másoknak is.

A grillezéshez rendeltük a 18 darabos grillező szettet hordtáskában, mely komplett felszerelést nyújt bármilyen típusú party-hoz. Sokan kérdezik, hogy, de mitől is 18 darab vagy mi ez a 18 darab? Például van benne kukoricanyárs, hőálló kesztyű, csipesz, kefe, ecset, lapát, egyszóval minden, amire csak szükségünk lehet. A dobozban vagy kofferben minden egyes darabnak megvan a helye, így sosem keverednek össze és mindig tudom, hogy mit hol keressek. Roppant esztétikus, fanyelű eszközök, amiket akár fel is lehet akasztani köszönhetően annak, hogy még akasztófelülettel is ellátták őket. Szintén könnyű tisztítani és rendben tartani is.

Az ilyen nyári estéken nagyon jó szolgálatot tesz a napelemes kerti LED fáklya, szintén a már említett oldalról. A nevéből adódóan napelemmel működik, mivel számunkra fontos a környezet védelme, így szeretünk odafigyelni erre. Remek kis dekoráció a kertben és ugyanakkor fényforrást is nyújt, így nem kell vakoskodnunk, amikor már sötét van, de ugyanakkor mégsem egy hatalmas díszkivilágítást jelent, ami esetleg zavarhatja a szomszédokat.

Nem kell aggódnunk attól, hogy állandóan kint van a kertben, mert úgy lett kifejlesztve, hogy ellenálljon az időjárás viszontagságainak, egyben por- és vízálló is. Mivel napelemes, így vezeték nélkül működtethető, ezáltal nem lesz tele a kertünk mindenféle kábelekkel, amik nem odavalók. És mindezért csak 4990 Ft-ot kell fizetnünk.

Még a hintaágyunk huzatát is erről az oldalról rendeltük 14.990 Ft-ért bézs színben. Ez tető- és üléshuzatot is jelent. Azért ezt a színt választottuk, mert ez nagyon megnyugtató és őszintén nagyon jól mutat a kertben. Anyaga az úgynevezett 210D Oxford szövet, mely kiváló minőséget és hosszú élettartamot jelent. Ellenáll a káros UV sugaraknak, így nem fakul ki, ugyanakkor nem penészedik és nem is lesznek rajta mindenféle csúnya foltok. Egyszerűen nagyon sokáig ilyen szép, élénk színű marad. Nyugodtan kint hagyhatjuk az esőben is, mert ez az anyag víztaszító hatású is.

Összességében nagyon meg vagyunk elégedve ezekkel a termékekkel, nem csalódtunk egyáltalán, amikor megkaptuk őket és másoknak is bátran ajánljuk.