Jól megfontolt újrakezdések – tanácsok “kezdőknek”

Avagy hogyan jutottam el odáig, hogy a belvárosi lét sajátosságai helyett már a fűmag árát figyelem – így is belevághatnék tanulságos történetembe… Én sem szerettem sosem költözködni, bármiben is változtatni az életemen, hacsak nem volt muszáj. De ez a járványidőszak úgy átalakította az életünket a családommal, hogy beláttam: sokszor tényleg lépni kell, okos döntésekkel elébe menni a várható bajnak!

Nem akartunk újra, még egyszer beragadni a lakásba egy karantén alatt, és ennyire bekorlátozottnak lenni, mint akkor voltunk! Ezt közöltük is az ingatlanossal, aki a világ egyik legjobb ingatlanosa volt szerintem. Túlzás nélkül. Mert egy jó ingatlanos nem csak értékesíteni akar. Ha lelkiismeretes, akkor átérzi a vevő baját, felfogja, hogy életeket segíthet sokkal jobbá tenni, ha segít megtalálni a mindenben megfelelő helyet, ahol lakhatunk. Ha mindenre kiterjedően körüljárja a lehetőségeket, és a mi szempontunkból is mérlegel, akkor mondható igazán lelkiismeretesen dolgozónak. Ilyen ingatlanost keressetek. Akin látszik, hogy nyitott az életetek egyik legnagyobb gondjára, a lakhatás megoldására, figyelembe véve, hogy mire van szükségetek pontosan és miért pont arra, nem pedig csak értékesíteni akarja, amiket rábíztak!

És gazdaboltot is úgy válasszatok, mint mi! Meg úgy általában mindenféle boltot, webshopot. Ezekből olyat keressetek, ahol szívvel-lékekkel a mesterségüknek élők dolgoznak, olyat, mint a gazdabolt.hu. Nekünk ugyanis ez jelentette a másik megoldást: kertes ház, és még egy hétvégi kiskert is a település túlvégében. Jöhet innentől fogva bármilyen válság, karantén, nekünk lesz hol friss levegőt szívni, egy rakás dolgot megtermelni, mert a gazdabolt.hu segítségével tökéletes kertrendszert építettünk, ahol egy rakás háztájira támaszkodhatunk.

Ahogy írtam, először vágunk a kertészkedésbe, tehát szükségünk volt egy ilyen profi társaságra, akiknél a legtöbb dolgot megtaláltuk, ami az induláshoz kellett. Több helyen is próbálkoztunk, de őket azért kedveltem meg különösen, mert hozzám, a zöldfülűhöz is kellő türelemmel és segítőkészséggel viszonyultak. Pedig, én aztán kérdeztem zöldségeket jócskán. Azóta viszont már termelem a zöldségeket. Egészen eredményesen. Azt csinálom, amiről korábban sohasem hittem volna, hogy nekem majd feküdni fog, de ez az üzlet nem csak értékesít, hanem bevezet minket ebbe a világba akkor is, ha tényleg a nulláról indultunk. Van “tévéjük”, ami egy Youtube-csatorna, kimeríthetetlen tartalomforrásként, részletes leírásaik, kérdezős felületük, de ahogy írtam, személyesen is türelmesen működnek közre. Mind az ügyfélszolgálaton, mint helyben, náluk, ha esetleg valaki az árukiadást választaná a házhoz szállítás helyett. Gondoltam meg magam már sokszor életem során, de most egy olyan időszak van, ahol mind az ingatlanossal, mind a gazdabolttal jó helyre nyúltam. Ilyen egy jó kereskedő – tudnám egyszerűen jellemezni őket. Akiktől ha eljössz egy boltból, vagy éppen megjött a legújabb rendelésed, máris is továbbgondolkodsz, hogy hová fejleszthetnél velük még. Vajon mi lesz a következő bevásárlás tárgya?…

A fűmag ára, egészen a nagy fóliasátoréig nagyon reális náluk. Minden nagyon jó áron szerezhető be tőlük. A Gazdaboltot azért is ajánlom jó szívvel mindenkinek, mert az üzlet lokációja miatt az ország legtöbb részéről bárhogy elérhetők, még ha nem is olyan könnyen, mint nekem, Pest megyéből. Szigetszentmiklóson, Budapest alatt olyan helyen van, ami a legközpontibbak egyike a magyar úthálózatot nézve, tehát ha sokakat szeretnének elérni, a legjobb helyre kerültek fizikailag is (vagy a legjobb helyet választották – ennyire nem merültem el a történetükben). De, hogy sokakat érnek el, az tuti, tessék megnézni mennyi lájkolójuk van Facebook-on. De rengeteg olyan médiafelületük van még, ahol valóban érdemes követni őket, például az akciók, a hirtelen jött ötletek miatt, amiket tőlük kaphatunk. Van Instagram, és Twitter is.

Ahogy írtam, sehonnan nem kell az egész országot átutazni hozzájuk, de természetesen a webshop az, amire a kevésbé ráérősek is támaszkodhatnak. És ez is a célszerű megoldás. Én is ezt szoktam javasolni, mert egyszerűbb, mint az árukiadás, és a rendeléses szisztémájuk teljesen korszerű. Pickpack-pontok is vannak a rendelés-átvételhez. Noha azt is fontos elmondani, hogy a weboldalukon videókon keresztül is megtekinthetjük, hogyan közelíthető meg könnyen, autóval a “2-es Gazdabolt”. A GPS-hez, pedig szintén meg vannak adva a koordinátáik.

De, ha nektek is sok kérdésetek lenne valamiért, esetleg ti sem vagytok eleve szakértői bármi olyasminek, amivel ők foglalkoznak, keressétek a “Szaktanács” menüpontot. Mert itt mi, akik mindent először csinálunk, felkészülhetünk a várható problémákra. Sőt, képezhetjük magunkat bármilyen kérdésbe vágó témában, a “Cikkek- hírek” menüpont alatt is, a gazdabolt.hu site jobb felső sarkában.

Szűrhetnek a szóban forgó, innen rendelhető termékek piacán jártasabbak gyártó szerint is a webshopban, az említett “Cikkek-hírek” menüpontban pedig azzal is naprakészek lehetnek, hogy éppen mi aktuális, és miről fontos tudni. Csak egy kattintás az egész… Gyakran vannak ingyen kiszállítós akcióik, és minden ilyenért én a hírlevélre is feliratkoznék bárki helyében, aki esélyes, hogy visszatérő vásárlóvá válik idővel – mint mi váltunk.

Eddig csak a gazdálkodásról ejtettem szót, de természetesen tényleg olyan széles a paletta, hogy az udvari kellékektől a dekor-dolgokig is érdemes körbeböngészni a shopot. Mi térburkolót is innen vettünk, de olyanokat is hallottam tőlük vásárolni, akik madáreledelt kerestek a téli napokra az etetőbe, a szerszámok választékáról nem is beszélve. Borászoknak megint csak hasznos a nekik kitalált almenüpont. Nekem, családosként külön imponál a gyerekeknek szóló választék, egészen a gyerekkönyvekig bezárólag. Ezeket a dolgokat a “Kertész palántáknak” almenüben találjuk.

Ha valamit mégsem találnánk a shopban, e-mailben érdemes érdeklődni. Az oldalra való regisztráció sok dolgot megkönnyít: fel lehet iratkozni átmenetileg nem kapható termékekre, van kívánságlista, ha valamiből újra rendelnénk, amit már rendeltünk, akkor ez könnyebben megy a “régi rendelések megismétlése” útján, de írjuk meg az észrevételeinket is, mert egy rendkívül nyitott társaság ők, így erre is van lehetőség.

Én azt javaslom, ha a miénkhez hasonló cipőben jártok, nézzetek sok videót tényleg, a csatornájukon, elérhetitek az oldalról is ezeket, ahogy az egyéb “social media felületeiket”. Találjátok ki, mit szeretnétek, a fűmag árától az egyéb magvakig és a kerti szerszámokig, tőlük kaphattok egy használható tudást, aminek birtokában kezdőkként is belevághattok, és rengeteg információt is arról, hogy minek van szezonja, mit nem érdemes elfelejteni. Ha pedig bennfentesként találkoztok először az oldallal, és a shoppal, látni fogjátok, hogy a profiknak is hasznos minden ilyen funkció. Minél több helyre iratkoztok fel, minél több helyen követitek be őket, annál előnyösebb helyzetbe hozva magatokat értesülhettek mindig időben az újdonságokról, engedély-változásokról, vagy ha a készleteiket nagy mennyiségben töltik fel valami számotokra szükségessel! Mi anno még – jut eszembe – kerti sütőt is tőlük vettünk, szóval tényleg széles körűek a lehetőségek, ha kertünk, udvarunk, vagy komplett gazdaságunk van!