Hála az új otthonunknak, új alkalmi ruhákkal bővíthettem a gardróbomat

Egy új ingatlan vásárlása során, rengeteg teendővel szembe kell néznünk, A töméntelen papírmunka, utánajárás és ügyintézésen felül, ott van a az új otthon berendezése, szobák elosztása, bútorokkal és élettel való megtöltése.  Ez utóbbi általában sokkal hosszasabb időt emészt fel, mint a kötelező adminisztrációs körök megejtése az elején, és sok esetben egy egész életen át tart mire belakjuk új otthonunkat. Nehéz a berendezést és bútorokat úgy megtervezni fejben, hogy az a gyakorlatban és a mindennapi élet során is a megoptimálisabban működjön. Ezért általában az emberek egy minimális, a mindennapokhoz alapvetően szükséges bútorral kezdik meg új életüket az új otthonunkban, amit aztán folyamatosan bővítenek, foltozgatnak, toldozgatnak, így anyagilag se mennek tönkre már az első pillanatban és közben is folyamatosan tud változni az elképzelésük. Ennek egyetlen hátránya van, hogy a végeredmény nem feltétlenül lesz egy egységes és esztétikus látvány. Sok időt és türelmet igényel, amíg összehangoljuk a bútorokat, a tereket, színeket, anyagokat és formákat.

Sok esetben szembesülünk azzal, hogy egy pici lakásból költözünk át egy kétszer akkora ingatlanba, mégsem férnek el a cuccaink. A pici lakásoknál minden hely az utolsó apróbb részletekig ki van számolva, hogy a legpraktikusabban lehessen elférni benne. Ezzel szemben a nagyobb ingatlanoknál már megjelenik a design, és néha a logikátlan és használhatatlan térelosztás. Ez bosszantó tud lenni, ha ráeszmélünk, hogy bár nagyobb otthonba költöztünk, mégse férünk el jobban, mint a korábbi, kisebb ingatlanunkban.

Minden költözéssel együtt jár a régi holmink kiszelektálása. Illetve, szerencsés az az ember, akinek nincs szüksége erre, de szerintem a nagy átlag a kelletténél több ruhával, cipővel, egyéb személyes tárggyal rendelkezik, mint amit feltétlenül használ. Valahol jó dolog is ez, hiszen a szelektálás nélkül, lehet csak több év múltával találnánk rá rég nem látott, kedves és elfeledett cuccainkra. Így pedig meg lehet ragadni az alkalmat, hogy megváljunk egy balul elsült vásárlástól vagy éppen ajándéktól. Persze, rengeteg idő elmegy vele, mire kiválogatunk mindent, és döntünk a száműzött holmink sorsáról. Sokszor nincs szívünk kidobni őket, de nem is tudjuk senkinek tovább ajándékozni. Én ezeket általában elviszem egy adományboltba, vagy leteszem egy szeretetszolgálathoz, és reménykedek, hogy jó helyre kerülnek.

Viszont ahogy lecsupaszítom a gardróbomat, rögtön jön a felismerés, hogy hát valaminek a helyükre kellene kerülniük és még egyfajta büszkeséget is érzek, hogy milyen jót tettem, ezért most megajándékozom magam. Egy szóval, csak idő kérdése és a régi, kiszelektált ruháim helyére a friss, ropogós, új szerzemények kerülnek. És ilyenkor mindig meg is magyarázom azzal, hogy a régi, elhordott cuccaimat már nem tudtam volna hordani, viszont helyettük szükségem van hasonló funkciójú darabokra.

Így jártam legutóbb az alkalmi ruhákkal is. Tartottam jó néhány elegáns női ruhát a szekrényemben, amelyeket színházba, vacsorákra, rendezvényekre vagy éppen esküvőre vettem fel, de pár év alatt már kikoptak a divatból. Ezért szerettem volna újakat találni, amelyek hasonlóan több funkciósok.  Vagyis olyan alkalmi ruhákat kerestem, amelyet nem kizárólag egy adott alkalomra vehetek fel, hanem nagyszerűen kombinálhatók több különböző alkalomra, egy táskával, zakóval vagy éppen másik cipővel. Ezeknek az is nagy előnye, hogy ha egyszer ezek is kimennek a divatból, akkor legalább kevesebbtől kell megválnom.

Miközben ezen morfondíroztam, eszembe is jutott, hogy az egyik barátnőm, egy tavalyi esküvőn pont egy ilyen ruhában pompázott, amely nem kifejezetten esküvői ruha volt, de megállta a helyét ott is és máshol is. Így gyorsan dobtam rá egy sms-t, hátha szerencsém lesz, és meg tudja mondani honnan szerezte be azt az elegáns, alkalmi ruháját, mert valószínűleg több hasonló is lapul az üzletben. Csak ennyit írt válasz üzenetben: SPINÉ.

Ekkor már be is ugrott, hogy említette is korábban ezt a webshopot, mert emlékeztem a frappáns nevére.

alkalmi ruha

Nekilendültem, hogy végig nézzem ezt a női ruha webshopot, de elég lassan haladtam, mert mindig valamilyen csodára bukkantam. Persze, igyekeztem célzottan nézelődni, mert elég könnyen szerelembe estem néhány különleges, női ruhadarabbal. Rá is találtam néhány igazán egyedi, alkalmi ruhára. Akadtak köztük csipke ruhák, ceruza ruhák és maxi ruhák is. Színekben is bőven volt választék, a megszokott fekete, szürke, kék színek mellett igazán üde, friss női színek is szembe jöttek, aminek kifejezetten örültem, mert én is szeretek színesen öltözködni. Elég hamar összeválogattam magamnak jó pár ruhát, de amikor megláttam a vásárlói kosaramat, akkor elég gyors volt a felismerés, hogy ezt bizony szűkíteni kell. Így hát minimalizáltam és végül 6 db ruhával vettem irányt a rendelés felé. Plusz pozitívum volt, hogy a szállítás ingyenes és futárszolgálattal kapom meg a termékeket.

Néhány nap alatt meg is érkezett minden alkalmi ruha, és szerencsémre a méretek is pontosan passzoltak. A ruhák között van 1-2 különlegesebb darab, amelyek kifejezetten esküvői ruháknak szánok, hiszen jövőre két barátnőmnek is lesz esküvője és hát ciki lenne ugyanabban menni mindkét helyre. A többi pedig az abszolút jól kombinálható elegáns, női ruhák, amelyek közül a kedvencem egy fekete csipke ruha. Bár nem vagyok híve a feketének, de ezt biztosan több helyre fogom felvenni.