Az új ház utáni célkitűzés

Mindig is tervezős típus voltam. Célokat állítottam fel magam elé, amiknek az eléréséért mindent megtettem, természetesen csak becsületes, tisztességes keretek között. A legnagyobb célom az volt, hogy egy saját ingatlannal rendelkezzek.

Családközpontú személy vagyok, mindig is sok gyereket szerettem volna, azonban a bérelt lakás eddig ebben megakadályozott. Meggyőződésem, hogy családot alapítani nyugodtan csak saját házban lehet.

Az álmom valóra vált, megközelítőleg fél éve költöztünk be a saját házunkba. Elértem a célomat. Ennek néhány hónapig a hatása alatt voltam, aztán viszont előjött az a bizonyos hiányérzet. Annyira hozzászoktam a tervezgetéshez, hogy elkezdett hiányozni a célorientált életmód. Néhány napig gondolkodtam rajta, hogy mi lehetne az a cél, amit ismét kitűzhetnék magam elé. Aztán eszembe jutott a gyermekkori álmom, a motorozás.

Kisfiúként mindig is motoros, bőrruhás, vagány felnőttnek képzeltem el magam. Viszont a motorok, valamint a hozzá kapcsolódó felszerelések nagyon költségesek, ezért ezt a tervet hamar háttérbe szorítottam, a saját ingatlan vásárlása sokkal fontosabb volt számomra. De most lehetőségem van rá, és el is döntöttem, hogy valóra váltom a gyerekkori álmomat.

Első lépésként a motoros jogosítványt szeretném megszerezni. De mivel cseppet sem voltam tisztában a jogosítvány megszerzésének menetével, felhívtam az egyik barátomat, aki hosszú évek óta koptatja már a mocijával az utakat. Olivér kitörő örömmel fogadta a híremet, boldog volt, hogy lesz a baráti társaságunkban még egy motoros. A jogosítvány megszerzése kapcsán, csak annyit mondott, hogy keressek rá az interneten a motor-jogositvany.hu weboldalra, ahol minden lényeges információt megtudhatok, amire csak szükségem lehet.

Fél óra múlva már jelentkeztem is a motoros tanfolyamra. A motor-jogositvany.hu honlapon beszerzett információk megnyugtattak, hogy nem olyan nehéz a motoros jogosítványt megszerezni. Úgy döntöttem, hogy az A1 kategóriájú jogosítvány megszerzésével kezdem, a saját és a környezetem védelme érdekében. Jelenleg a KRESZ vizsgára tanulok. Viszonylag egyszerűen megy a dolog, hiszen online, otthonról készülök az elméleti vizsgára. Ennek ellenére is sokszor nehéz rávenni magam, hogy leüljek és tanuljak. Ekkor mindig azzal próbálom magam biztatni, hogy ez a fő célom, ki kell tartanom. Izgatottan várom már, hogy valóban motorra üljek.