Megbántuk, hogy régi fűtés rendszerű lakást vettünk – tippek másoknak

Volt lehetőségünk pedig eredetileg padlófűtéses, és egyéb elektromos technológiát használó lakást is választani, amiben nem kell számolnunk a zavaró csövezettel, de nem voltunk elég körültekintőek. Túl későn találtunk rá a futesrendszerek.hu oldalra például, ahol leírják, hogy sokkal elviselhetőbb csövezetre van szükség ugyebár az újkori fűtési módozatok mellett, mint hagyományos esetben. Nem kell fizetnünk kéményseprésért, stb, tehát figyeljünk oda, mert a nagyobb városokban sok az új építésű ingatlan. Lehet, hogy érdemes inkább ilyenbe beruházni, még ha drágább is. És erről is kérdezzük az ingatlanközvetítőt!…

Mármint az ingatlan a drágább, így értettem az előbb, hisz napelemes technológiával az elektromos fogyasztásunk majdan még akár ingyenessé is válhat. Mert ma már tényleg arra is van megoldás, hogy az ingadózó fűtőerejű, de valamivel még olcsóbb gáz helyett olyan áramot használjunk, amit mi magunk termelünk meg (napelemekkel, mint mondtam). Ha még egyszer költözünk, biztos, hogy utóbbit választjuk, a napelem ugyanis hamar megtérül, ha megfelelő kapacitású a termelő rendszerünk. Viszont, a futesrendszerek.hu segítségével a helyenként nem megfelelő mostani fűtés rendszerünket is kompenzálhatjuk, mobil elektromos fűtőtestek segítségével.

A legegyszerűbbnek nekünk egy elektromos konvektor tűnik most, ami hőáramlással (tehát konvekcióval) működik. Kifejezetten biztonságos, nem csak a szén-dioxid vagy egyéb kibocsátástól, de semmitől sem kell tartanunk. Megbízható, strapabíró és a mi lakásunkba elég is. Nagyobb lakást persze fűteni ilyenekkel megfontolandó, de adnak a futesrendszerek.hu-n kapaszkodókat ahhoz, hogy alaposan tudjunk számolgatni is.

No, de nézzük át akkor, milyen fűtés rendszer lehetőségek adódnak, a nálunk körültekintőbbek számára, akik eleve ezzel terveznek. Olyasmi is létezik, mint az infrafűtés. Igazán biztonságos, és alacsony fogyasztás mellett előnye még a tökéletes szabályozhatóság is. Más jellegű hőérzetet ad egy szobában, válasszuk bármelyik infrás megoldást, mint egyéb fűtőtestek. Ez az infravörös tartománynak köszönhető. Nem csak a levegőt, hanem minket, magunkat melegít – legegyszerűbben talán így tudnám megvilágítani a “varázslat mikéntjét”. Van infra hősugárzó, infrapanelek, és lehetséges infra padlófűtés is egy házban. Utóbbi is, állítják, hasonlít annak a hőérzetnek a kiváltásához, amit mondjuk a közvetlen napsugárzásnak köszönhetünk, nyáron. Ha jól értem azért, mert a nap sem pusztán a földet melegíti, hogy az visszasugározza a hőt, hanem magát a levegőt is. Említett tartománynak köszönhetően.

A kiépítése, beszerelése könnyű ez utóbbi technológiának, úgyhogy mondjuk most építkezőknek ez is jó hír. Ami még nekünk is, jelenleg is elgondolkodtató, az pedig nem más, mint az elektromos kazán. Ezzel is nagyon hatékonyan leválthatjuk a gázt, és nem túl drága. A karbantartása is barátságos áron történhet, nem csak a beszerzése.

Szóval kis öröm az ürömben, hogy nekünk sem majd csak nagyon sokára lehet ilyen téren nagyobb változás, de akik mostanában költöznek tényleg olyan fűtés rendszer mellett tegyék le a garast, aminek működése a jelenlegi trendekbe illeszkedik. A választék szélesedik. Ott van szinte minden ilyen kérdésre választ szolgáltatva a futesrendszerek.hu oldal, az ingatlanpiacon pedig szintén csak óvatosan mostanában! Konzultájunk szakemberrel, hogy milyen ingatlanár-vátozások várhatók és mikor, pláne, ha nem sürgős mozdulnunk! Az életünket ronthatjuk el, vagy alapozhatunk meg egy nagyon is jót. A mi döntésünk!