Ház vásárlás után babakocsit vettünk

Amikor a férjemmel megvettük a közös házunkat, még nem tudtuk, hogy az egyik szobával pontosan mit is kezdjünk majd. Igaz, tervben volt már akkor, hogy majd pár év múlva gyereket is szeretnénk, viszont nem tudtuk még akkor, hogy már a beköltözés és lakásfelújításnál rögtön hagyjuk is meg babaszobának azt a szobát, vagy addig kezdjünk vele valami mást.

Végül akkor csak annyit csináltunk vele, hogy szépen kifestettük, és egy mini edzőtermet csináltunk belőle. Nem kell semmi extrára gondolni, betettük oda a szobabiciklit, a súlyzókat, zsámolyt és az egyik hasizomerősítő gépünket. Mással nem nagyon rendelkeztünk, de így legalább kényelmesen volt hely annak, hogy tornagyakorlatokat lehessen végezni.

A házvásárlás nem ment könnyen, vagy túl kicsi volt vagy éppenséggel túl nagy volt a ház, amiket megnéztünk. Volt, amelyikhez külön garázsbeálló is volt, de akkora, hogy két autó is elfért volna. És nagyon megdobta a ház árát, így arról letettünk. Nekünk csak egy autónk van, igaz, mindkettőnknek van jogsija, de én annyira nem szeretek vezetni. A férjem pedig napi szinten használja az autót, így bőven elég, ha csak neki van, azt használjuk mindenre. Vagy éppen, ha sürgős dolgom akad, akkor én használom. De a városban nem nagyon szeretek vele mászkálni, megőrülök a dugótól és a sok bolondtól az utakon.

Na, de ha a házvásárlást nehéznek tartottuk, akkor a gyerekvállalás előkészületeire nem tudom, hogy mit mondjak. Mert hát annyi mindent el kell intézni és be kell szerezni, meg kell venni, kiszámolni, hogy mire mennyit lehet költeni, és még sorolhatnám.

És ugyebár ez a téma három évvel a ház megvétele után aktuálissá is vált a számunkra. Már a terhesség elejétől kezdve tudatosan készültünk, nem akartunk rohanni, kapkodva venni cuccokat. Úgyhogy mindenre szántunk elegendő időt. És hát…a babakocsi vásárláshoz kellett is idő bőven.

Én mindenképpen egy multifunkciós babakocsi megvásárlásán gondolkoztam, amit aztán a férjem gyorsan le is okézott, tekintve, hogy ez a legjobb befektetés, ha babakocsiról van szó. Semmiképpen nem szerettünk volna csicsás, színes babakocsit venni, az nem a mi stílusunk. Mi inkább egy letisztult stílusú babakocsit szerettünk volna, amit aztán a babakocsik.hu weboldalon meg is találtunk.

Természetesen előtte utánanéztünk alaposan, miket kell szem előtt tartani, ha az ember babakocsi vásárlásra adja a fejét. Amikor már nagyjából képbe kerültünk, akkor kezdtünk el igazán keresgélni. Egy ideig mindig olyanokba akadtunk, amelyek nem tetszettek annyira, vagy éppen hiányzott belőlük/róluk olyasmi, ami számunkra fontos lett volna.

Szerencsére volt segítségünk, és anyukám hívott, hogy talált egy nagyon jó weboldalt, ahol babakocsikat lehet vásárolni. Azonnal ugrottunk is férjemmel a laptophoz, bekapcsoltuk és rögtön meg is néztük.

Nagyon igényesen felépített weboldalról van szó, ahol számos babakocsi közül lehet válogatni. Részletesen minden babakocsinál ott van a leírás, sőt, van videó is arról, hogyan kell összezárni és kinyitni a babakocsit. Nekünk mindenképpen multifunkciós babakocsi kellett, ezért rögtön azokra kattintottunk.

Amit mi néztünk ki, az több színben is kapható, ezeket a képeken is látni lehet. Kiemelték, hogy ezzel a babakocsival nagyon kényelmes a sétálás, így a baba is kényelmesen tud utazni, a szülő számára pedig igazán praktikus. Ráadásul használható a születéstől kezdve egészen addig, amíg egyedül járni kezd a baba.

Az ülő része nagyon könnyen állítható, dönthető, a lábtartói pedig felemelhetőek, de akár le is lehet engedni őket. Két irányba tudjuk rögzíteni a sport ülőrészt. Nekem, mint anya azért is jó, illetve hát úgy mondom inkább, hogy nekünk, mint szülőknek nagyon kényelmes, ugyanis a tolókar állítható, így én is kényelmesen tudom tolni, a férjem pedig magasabbra tudja állítani, mert ő magasabb.

A leírásban szerepelt, hogy a mózeskosár igencsak tágas, így a baba nyugalmasan tud benne pihenni. A tetején ültetett ülésbe helyezve pedig könnyen össze is csukható a babakocsi, kerekeit nagyon könnyen le lehet szerelni, illetve eltávolítani, ehhez csupán csak egy gombot kell megnyomni.

Mindez annyira megtetszett nekünk, hogy mondhatni szinte rögtön szerelembe estünk. A honlapon megnéztük, hogy hol van pontosan a bolt, mikor van nyitva. A biztonság kedvéért azért oda is telefonáltunk. Amikor megnéztük személyesen is, hát, nem csalódtunk egyáltalán, így nem is hezitáltunk, megvettük a babakocsit.

Amikor aztán már használni is kezdtük, csak még jobban megszerettük ezt a kis babajárgányt, és tényleg nagyon biztonságos, minőségi és nem utolsó sorban gyönyörű a színe is.

Örülök, hogy rátaláltunk erre az oldalra, jobban mondva, anyukám talált rá. A babakocsi kiválasztása elég hamar megvolt, a vásárlás könnyen ment, haza is hoztuk, és utána már nem sokat kellett várni, mire használni is tudtuk.