Ingatlanosként is szükséged van az autóra.

Ingatlan közvetítőként elég gyakran kell akár nagyobb távokat is megtennem autóval, hogy egy-egy házat vagy lakást meg tudjak nézni. Ez néha kifejezetten élmény dús, hiszen olyan helyekre juthatok el, ahol idáig még nem jártam, néha viszont kifejezetten teher. Csak hogy erre két példát említsek, úgy fél évvel ezelőtt kellett a városhatáron kívülre autóznom, hogy egy családi házat megnézzek a lehetséges vevő előtt, hogy már felkészülten tudjam körbemutogatni. És egy olyan szép környéken lyukadtam ki, hogy magam is egészen elgondolkoztam, hogy ha úgy adódna, akár még én is szívesen költöznék ide. Na de persze nem ezért mentem oda, hanem, hogy felmérjem a terepet. De így tényleg még felfedezetlen helyeken járhat az ember.
Az ellenpélda ezzel szemben pedig nem más, mint, hogy megint csak 60-70 kilométert kellett volna autóznom, hogy lejussak egy házhoz, hasonló okokból, de egy dologgal nem számoltam. Hogy beköszönt a rossz idő, a havazás, egyszóval a tél. És nekem nem volt téli gumim. Az előző szettet az tavalyi tél után ki kellett dobnom, mert elvesztette a szavatosságát.
Viszont nagyon kellett nekem ez a munka, mivel nagyon fontos volt ez az ügyfél. Nem szeretném taglalni, hogy miért, elég annyi, hogy nem ez volt az elő hát, ami miatt tudtam rajta némi pénzt keresni. Tehát minden erőmmel azon voltam, hogy valahogy megoldjam a lejutást.
Elkezdtem téli gumikat keresgélni, de a használtak között csak nagyon ócskákat tudtam találni. Ezért elhatároztam, hogy nem akarok használtat. Végül is, nem sokkal drágább az új, ha sikerül jó áron, mondjuk akciósan találnom.
De erre már nem volt időm, így ezt a projektet félre kellett tennem átmenetileg, mert muszáj gyorsabb megoldást találnom, hogy lejuthassak. És sajnos a vonatozás, buszozás nem jöhetett szóba, mivel tömegközlekedéssel nem megközelíthető a hely.

A megoldást abban sikerült megtalálnom, hogy az egyik olyan barátomtól kölcsönkértem az autóját, aki már kicserélte a gumikat rajta. Szerencsére össze is jött a szívesség és így másnap el is tudtam megnézni a házat. Csak hogy tetézzem a dolgot, borzasztó volt. Abszolút nem érte meg lemenni, sokkal rosszabb állapotban volt, mint azt mondták. Így kellett beszélnem az ügyfelemmel, hogy ezt felejtsük el, és adjon egy kis időt, hogy kereshessek egy hasonlót, mely az igényeinek megfelel és cserébe nem egy rozoga, düledező ház.
Az ügyfelem hála istennek rugalmasan kezelte a dolgot, így most adódott egy kis időm, hogy visszatérjek a téli gumi vásárláshoz. A barátom, aki kölcsön adta az autóját, amikor megtudta, hogy mi az indok, ami miatt nem tudom a sajátomat használni, elküldött nekem egy oldalt, ahonnan ő vette a sajátját és elmondása szerit a legjobb téli gumi akciók vannak.
téli gumi akcióÍgy rá is kerestem szépen. És viszonylag tűrhető idő keresgélés után úgy tűnt, hogy találtam is magamnak megfelelő téli gumit. Ráadásul tényleg akciósan. És szerencsére sikerült egy olyan átvételi pontot találnom a felsorolt lehetőségek közül, ahol fel is tették nekem a gumikat, ha úgy kértem.
Több sem kellett nekem, azonnal megvásároltam és alig vártam, hogy végre feltegyék, hiszen közben meg megtaláltam az ügyfelemnek a megfelelő ingatlant, amely kárpótolhatja őt az előzőért, de ehhez is utazni kellett.
Viszont szerencsére gyorsan megjött az új gumi, így még azon a héten tudtam időt találni arra, hogy megnézzem az ingatlant. Mind a kettő nagyon jó lett. Mind a gumik, mind a ház. Úgy tűnik, hogy egy nagyon jó üzletet csináltam mind a kettővel.

Egy szóval, vannak jó és rossz részei is az autózásnak, de szerencsére itt végső soron a viszontagságok ellenére sikerült a lehető legjobban kijönnöm a szituációból.