Az öcsém legújabb hobbija

Soha nem volt egy nagy bulizós típusú az öcsém. Sőt, amennyire emlékszem, már általános iskolában is ez miatt veszekedett vele anyám folyton, hogy ne üljön már állandóan a gép mellett, hanem menjen ki, és legyen a levegőn egy kicsit.

Az idő múlása

Persze mit sem értek a szavak. Hogy miért? Mert soha nem lehetett kirobbantani, de ma ez már nem is számít, hiszen ez is a munkája. Mivel folyton ott ült, és nem is lehetett nagyon kimozdítani onnan, ezt is választotta továbbtanuláskor. Nagyon informatikus figura lett belőle felnőtt korára.computer-767781_640

Ma már egy ilyen cégnél dolgozik, minden féle programokat terveznek, fejlesztenek, meg hasonlókat… Mondanom sem kell, ma sem egy sportos alkat, és nem is lehet nagyon rávenni a mozgásra. De igaz az, mint amit egyszer valahol olvastam, hogy minden szakmára születni kell. A hobbi is attól változik, hogy ki hol mozog, vagy hova mászkál el esetleg. Azok akik nem mozdulnak ki, nekik ugyan az lesz a hobbijuk is mint a munkájuk.

Az ő esetében is így van. Ha valaki megkérdezi, hogy miért ül ott egész nap, egészen egyszerű a  válasza; mert itt mindent megkap amire szüksége van. Ha éppen vásárolni akarna, vagy mondjuk megnézni valamit, vásárolni egy eszközt… mindent megkap a világháló segítségével.

A legújabb hobbi

Tudod, hogy most mi a hobbija? Nem fogjátok elhinni. Persze nem hazudtolta meg önmagát, mert a számítógép segítségével találta ismét meg.

Múltkor kaptam egy üzenetet tőle, amiben ez állt: a bonuszkod.net oldalon olvastam, hogy új szerencsejátékok vannak, amik biztosan téged is érdekelnének. Na ez után fel is hívtam telefonon, hogy mit küldött, mi az ami engem annyira érdekelhet?

Ekkor közölte velem, hogy az új hobbija ez az oldal, ahol mindent lehet, kártyázni, ebből is van egy pár fajta, és sok egyéb szerencsejáték is van. Tudod hogy mennyire örült neki, hogy rátalált erre az oldalra? El sem hiszitek, mint egy gyerek, aki egy új játékot kapott. Az öröme, mint elmagyarázta azért volt, mert így ki sem kell mozdulnia otthonról. Na igen, miért is akarna, hiszen ő neki ez természetes, és még vonzó is.

Azért be kell hogy valljam, a kíváncsiság engem is hajtott, és csak megnéztem, hogy milyen ez az oldal, amiért annyira oda van az öcsém. Azt is el kell hogy mondjam, hogy még nekem is megtetszett. Mikor ezt elmondtam a testvéremnek, el sem hiszitek, hogy mennyire örült neki. Hogy miért? Végre ő mutatott nekem egy oldalt, egy új hobbit, amit ezelőtt mindig elvetettem.