Ahol az ingatlanok biztos és puha kézben nyugszanak

Az ingatlan biznisz manapság nagyon jól megy, hiszen az árak magasan vannak, akik pár éve befektettek azok most óriásit tudnak kaszálni a piacon, akik pedig értékesítéssel foglalkoznak, azok számára is jó lehetőségek vannak ezen a területen. Mégis, sok olyan ingatlan ügynököt ismerek, aki nem tud megélni, valamiért nem megy neki jól az üzlet. Persze ennek egyik oka lehet, hogy sokan nem kapnak rendes felkészítést arról, hogyan kell tárgyalni, milyen alapvető követelmények vannak, mondjuk a megjelenésben, kommunikációban. Ezek a dolgozók óriási hátrányban vannak azokkal szemben, akik ismerik ezeket a trükköket. Az egyik legfontosabb ilyen non-verbális apróság egyértelműen a kézfogás.

A külsőnktől, öltözékünktől eltekintve az egyik legelső benyomást az első találkozásunkkor végrehajtott kézfogás procedúrája adja. Itt nem csak a határozottság és a helyes tartás, a másik szemébe nézés a fontos, de kezünk aktuális állapota is. Az érdes, feltört, kemény tenyér leginkább a kétkezi munkásokra jellemző, míg a puha, ápolt kéz az irodai munkásokra, vállalkozókra jellemző.

Fontos tehát, hogy kezünk ápolt legyen, amihez alapvetően fontos, hogy beszerezzünk egy jó minőségű kézkrémet. Én a legtöbb ismerősömnek, akinek ilyenre van szüksége, az Aqua Mundi oldalát szoktam ajánlani, ugyanis gyorsan megérkezik a rendelt termék, egyáltalán nem drága és kifejezetten jó minőségű készítményeket találhatunk itt. Én személyesen például egy körömvirágos kézkrémet használok, ami amellett, hogy biztosítja számomra a puha, feszes, egészséges bőrt, enyhén kamillás és levendulás illatot is kölcsönöz neki. Ráadásul rengeteg hatóanyaga táplálja a szöveteket, ezzel biztosítva, hogy hosszútávon is megmaradjon a felület tökéletessége.

Több különböző illat is fellelhető persze a piacon, és az eltérő hatóanyagok segítségével mindenki a saját keze számára tökéletes krémet találhatja meg, ugyan akkor rosszul semmiképp nem jár az, aki használ valamilyen minőségi kozmetikumot. Persze nyilván az is fontos, hogy ne öt perccel a találkozás előtt használjuk ezeket a megoldásokat, hiszen ha nem szívódik fel teljesen az anyag, akkor nem csak a hatása csökken, de a másik fél kezét is összekenjük majd, aminek már nem biztos, hogy annyira örülni fog, még akkor sem, ha közöljük vele, milyen jó kis krémet használunk.

Emellett persze fontos, hogy körmeinket is tisztán és rendezetten tartsuk, hiszen az is biztos fel fog tűnni az ügyfélnek, ha két hónapja növesztjük az ujjaink végén található szaruréteget. Valószínűleg nem lesznek majd jó véleménnyel rólunk. Lehetőleg arra is vigyázzunk, hogy ne tocsogjon az izzadtságban a kezünk, inkább töröljük meg észrevétlenül akár a nadrágunkba is.

Több ismerősöm tapasztalata is az volt, hogy sokat segített neki a sikeresebbé válásban az ilyen kence. Majdnem az összes esetében előfordult olyan alkalom, amikor az ügyfél meg is jegyezte, hogy milyen jó illata van a kezének, sőt volt olyan is, aki arról számot be, hogy meg is kérdezték, hogy honnan lehet szerezni ilyet. Márpedig ha el akarunk adni valakinek valamit, akkor fél siker egy ilyen eset, hiszen ez azt jelenti, hogy annyira már megbízik bennünk a vásárló, hogy valamit megvásároljon a tanácsunk alapján. Innen már csak egy hajszál, hogy az otthonát is a mi tippünk segítségével válassza ki.

Ennél közvetettebb pozitívumai is vannak a dolognak. A munkához továbbra is kapcsolódóan a magabiztosság is növekedett. Ennek több oka is van, hiszen a pozitív tapasztalatok mellett az is sokat segít, hogy jobban érezzük magunkat a saját bőrünkben. Egy-egy tárgyalás, találkozás előtt stabilitást lehet építeni arra a megnyugtató tényre, hogy legalább a kézfogásunkkal nem lesz gond, sőt jó eséllyel az ügyfél is észreveszi, milyen kiemelkedően jó velünk kezet fogni. Ezzel az egyik legelső élménye pozitív lesz velünk kapcsolatban, vagyis jobb helyzetből indulunk, mint más esetekben.

Ezen felül természetesen a magunkkal szembeni igényesség is fontos, és a civil életben is biztos észreveszik majd a változást.

Az ilyen apró trükköket tehát mindenképp használjuk ki, hiszen nagyban hozzá járulhatnak magánéleti és munkahelyi sikereinkhez is. Aki nem hiszi, az próbálja ki, és meglátja, hogy mennyire igazam van.