Sertés vásárba megyünk, személyszállítás, disznó nézés

Soha nem jártam még ilyen vásárban. A szomszédunkban van egy sertés telep, és a tulaj szokott menni ezekre a vásárokba, hogy új állatokat nézzen, vagy éppen eladjon.

pigs-202000_1280

Soha ne mond azt, hogy soha

Soha nem gondoltam volna, hogy mi egyszer egy ilyenre fogunk menni. Persze a gyerekek nagyon várják már, ők teljesen fel voltak dobva az ötlettől.

Pár hónapja, mikor egy csomó kismalac született, és mi átmentünk megnézni őket, akkor beszélgettünk erről.

Két fiam van, 5 és 7 évesek. nekik minden ilyen jó mókát jelent. Mikor megtudták, hogy kismalacok születtek, mind a ketten jöttek, és hozták a gumicsizmájukat, hogy meg akarják nézni a malacokat. Most fosztottam volna meg őket ettől az élménytől? Hiszen a falunak pont ez a lényege, hogy lássák a gyerekek, hogy mi az élet, mi hogyan fejlődik, születik, vagy hal meg.

Emlékszem Bodri kutyánk már nagyon öreg volt. Ő még az én gyerek kori kutyusom volt, amikor családi házba költöztünk, anyám azt mondta, nyugodtan hozzam el, hiszen neki maradt még így is két kutyája. Szegényt, mikor az állatorvos azt javasolta, hogy altassuk el, a gyerekek nagyon sírtak miatta. bementünk, mind a ketten megsimogatták, és elköszöntek tőle. A telekre temettük el. Persze ezek szomorú dolgok, de ezt is meg kell tanulni elfogadni az élettől.

Mivel már pár alkalommal átmentek, simogattak állatokat, így felajánlotta a szomszéd, ha van kedvünk, menjünk el vele a vásárba. Vásári forgatag, sok malac, licitálás, a gyerekek biztosan nagyon éleznék, így igent mondtam.

A vásár

Hát nem gondoltam volna, hogy ilyen lesz. Ennyi röfögést életemben nem hallottam még egyszerre, mint ott. Volt persze kicsi malac, nagy, koca, kan, minden féle. A gyerekek tényleg nagyon élvezték.

Akkora a forgatag, hogy vannak olyanok, akik személyszállítással, közös buszbérléssel jönnek le, és nézelődnek, vásárolnak. Persze az állatot nem busszal viszik el, hanem vagy megbeszélik, hogy mikor megy vissza érte, vagy elviszik neki. Rengeteg ember volt. Örülök, hogy végül elmentünk, mert a fiúknak hatalmas élmény volt. napokig ezt hallgattam, hogy a malacok így, meg a malacok úgy. Mér várom, hogy mikor találják ki, hogy nekik is kell egy kismalac.