Iskolaelőkészítő feladatok két ingatlan eladása között

Iskolaelőkészítő feladatok óvodásoknak-diszlexia prevenció-iskolakezdés megkönnyítése-munkamemória fejlesztése kap nálunk főszerepet hamarosan.

Két ingatlan eladása között mindig tartok egy kis szünetet. Ezt az időt arra használom fel, hogy több időt tudjak együtt tölteni a kislányommal. Ő most fogja befejezni az óvodát, így előtérbe helyeztük az olyan játékos feladatokat, ami segíti az iskolára való felkészülést.

Barátnőm ajánlotta nekünk a Látogatás a tudás birodalmába című könyvet, ami iskolaelőkészítő feladatok óvodásoknak-diszlexia prevenció-iskolakezdés megkönnyítése-munkamemória fejlesztése problémák megoldására lett kifejlesztve.

El is küldte nekem azt a linket, ahol megvásárolható ez a Látogatás a tudás birodalmába című könyv, amit öt és hét éves iskolába készülő gyerekek számára készítettek el. Az oldalon nem csak megrendelni lehet a könyvet, hanem nagyon sok információ megtalálható azzal kapcsolatban, hogy pontosan kiknek ajánlják, milyen típusú feladatok találhatók meg benne, amit még egy képes bemutatón is lehet látni. Ilyen például a zöngés és zöngétlen hangoknak a megismerése, gyakorlása, van kakukktojás kiválasztására vonatkozó feladat, ahol be kell karikázni különböző ábrák közül azt, ami nem illik bele, vagy ami egy adott témakörhöz kapcsolódik, illetve történetmesélő feladat is található benne, amihez nagyon szép színes rajzok láthatók a könyvben.

Maga a könyv egy 156 oldalas, teljesen színes A4-es oldalakból van összeállítva. A képek alapján úgy tűnik, hogy egy játékosan felépített feladatgyűjteményről van szó. Tudtam, hogy vannak a gyerekeknek ilyen feladatgyűjtemények, de ezt a fajtát még nem ismertem. A leírás alapján úgy gondoltam, hogy ez nagyon jól jönne nekünk, hiszen rengeteg készséget lehet a benne lévő feladatokkal fejleszteni.

Miben segíthet ez a könyv? A szókincset is tudja bővíteni, a gyereknek a kifejezőkészsége is javul a térorientációja mellett, valamint a gondolkodása és a figyelme is tud a feladatok által fejlődni, és az általános ismereteket is lehet bővíteni velük. A barátnőmnek tavaly volt első osztályos a kisfia, és mondta, hogy ők végigmentek ezen a teljes könyvön az iskola kezdés előtt, és nagyon elégedett volt vele, látta a fián a fejlődés. Ennek köszönhetően nyugodt szívvel engedte az iskolába, hiszen tudta, hogy teljesen fel van készülve minden típusú feladatra, amivel találkozni fog már az első hetekben. Nem is gondolkodtam rajta sokáig, számomra is elég meggyőző volt az oldalon található információk és barátnőm javaslata alapján így meg is rendeltem, hiszen az ára is nagyon kedvező. Már nagyon várjuk, hogy megérkezzen és kipróbálhassuk.