Ingatlan értékesítés angol nyelvtanulással kibővítve

Azt hiszem nyilvánvaló, hogy hőn szeretett fővárosunk egyre multikulturálisabb és sokszínűbbé válik a nagy mobilitás által, amit a 21. század nyújt nekünk. Nem ecsetelném külön, hogy mennyire gyönyörű város, de úgy érzem ezt a turisták számát illető statisztikák is hűen tükrözik.

Egyre többen látogatnak el Budapestre, és a szokásos látványosságokon kívül, mint pl. a Citadella, a Budai vár vagy az Országház, olyan gyönyörű mindennapi építmények is magával ragadják az embert, mint egy VIII. kerületi, talán már renoválásra is szoruló, de még így is csodálatos lakás, ami a nosztalgikus hangulatával és egy renoválás után modern bútorok ötvözetével, tökéletes otthont tud nyújtani.

Ezért egyre népszerűbb a külföldiek terén a magyarországi ingatlanvásárlás. Az ingatlanértékesítő cégek is álláshirdetéseikben gyakran megjelölik, hogy angol nyelvtudás szükséges, régi munkatársaiknál pedig szorgalmazzák a nyelv megtanulását.

Ismerősöm is hasonló helyzetben volt, ugyanis ingatlanértékesítőként dolgozott, több mint tíz éve. Amikor főnökei ajánlották neki, hogy fejlessze nyelvtudását. Nagy gondban volt, de nem a költségek miatt, ugyanis a cég felajánlotta, hogy fizetik a teljes összeget, hanem maga a tudat, hogy egy nyelvórán kell részt vennie. Előhozta benne a régi iskolai emlékeket, és azt is, hogy mennyire nem szeretett részt venni az órákon. Azonban nem volt választása, keresnie kellett egy tanfolyamot, ugyanis az angol nyelvtanulás elengedhetetlen volt ahhoz, hogy megtarthassa munkahelyi pozícióját, vagy egyáltalán munkahelyét. Munkát váltani pedig semmiképpen nem akart.

Pontosan nem tudom, hogyan talált rá az angol nyelvtanfolyamra, de nem is az a lényeg. Kellemesen csalódott magában az órai élményben. Kedves és szívélyes fogadtatás érte már a beiratkozás napján is. Mindent pontosan elmagyaráztak neki, és szorgalmazták, hogy nyugodtan tegyen fel kérdéseket, mert tudják, hogy mindenkinek vannak, csak az emberek gyakran szégyellik mondani, mert úgy érzik rossz kérdést tesznek fel. Azonban náluk nincs olyan, hogy rossz kérdés, sőt…

Egy ingyenes nyelvi felmérővel kezdték, ami által meghatározták, hogy az ő általuk szervezett kurzusok közül, melyikre ajánlott mennie. Bár úgy érezte a kezdő csapatba fog kerülni, meglepő módon sikerült a következő kategóriába bekerülnie, és mint később kiderült, valóban jól tette, hogy nem hagyta ki a tesztet.

Mivel roppantul tetszett kedves barátomnak ez a kedves hozzáállás, így bizakodóan ült be az első hivatalos órájára. Azonban nem is jó szó erre a hivatalos, az gyakran negatív érzést kelt a hallgatóban, amit erről az óráról közel sem lehet elmondani.

angol nyelvtanulás

Nagyon családias hangulat uralkodott az egész óra alatt. Annak ellenére, hogy fiatalok, középkorúak és idősebbek is együtt tanultak, megértették egymást, hiszen egyforma problémákkal küzdöttek. Mindez nagyon összekovácsolta a csoportot.

Ismerősöm még azt is elárulta nekem, hogy igaz, már nem tartozik a fiatalok korosztályába, nagyon élvezte azt, amikor társasozásra került a sor. Ami pedig még meglepőbb volt számára, hogy eközben is rengeteget tanult, habár nem gondolta volna, hogy ilyen egyszerű és szórakoztató folyamatok során is ilyen mértékben bővíthetjük szókincsünket.

Kirándulásokra is volt lehetőség a nyelviskolán keresztül, ami ugyancsak meglepte, ugyanis nem hallott még olyanról, hogy nyelviskolán belül is ilyeneket szerveznének. Persze lelkesen részt vett a kiruccanásokon és ez idő alatt is sokat fejlődött nyelvi kommunikációja.

Kurzus vége felé rájött, hogy egyáltalán nem fél már megszólalni angolul, sőt nagyon is szeret beszélgetni csoporttársaival, és igazán sajnálja, hogy hamarosan a tanfolyam végéhez érnek.

Már nem fognak ilyen sűrűn találkozni a többiekkel, azonban megbeszélték, hogy továbbra is tartják a kapcsolatot, és néhanapján egy teázást is összehoznak. Természetesen a tea mellé angol nyelv dukál, így a beszélgetést is angol nyelven folytatják.

Ami a munkahelyét illeti, ő viszi a külföldi partnereikkel való projekteket és kapcsolattartás is az ő feladata. Felettesei pedig elégedettségük kimutatáskaképpen, fizetését is megemelték.

Az angol nyelvtanulás sok pozitívummal járt, mint munkaügyileg, mint magánélete terén. azonban a nyelvtudás a távolabbi jövőben is előnyökkel járhat, hisz ezt a tudást már nem lehet olyan könnyen elveszíteni, mint pl. a kulcsunkat. Az angol nyelvtanulás egy életre szól.