Fürdőzés, és egy talált bukósisak

Sokszor eljárunk, ha tehetjük különböző fürdőkbe. Szeretem a meleg vizes gyógymedencéket. Idén az első úti célunk Hévíz volt. Már nagyon vártam, hogy megmártózzunk, és kicsit ellazuljunk végre.

Az eddigi egyik legjobb kalandunk egy barlangfürdőben volt. Midig is ki szerettem volna aragonite-235958_640próbálni, de évekig kellett rá várnom. Nem igazén akadt rá lehetőség, valamiért mindig más volt az irány. Nem is gondoltam volna, hogy a várakozásaimat is felülmúlja majd a barlang adta lehetőség. Hihetetlen volt, remélem még lesz alkalmam eljutni pár ilyen mesés helyre.

Hévíz, a szállásunk…

Sokat gondolkodtunk, hogy hogyan is menjünk Hévízre, hány napra? Végül úgy döntöttünk, hogy kocsival megyünk ebbe kényelmesen be tudunk pakolni, és azt visszük magunkkal amit csak akarunk. Tudtuk, hogy a szállások nem olcsók, így pár dolgot vittünk magunkkal a hűtőtáskában, hogy azt ne kelljen venni. Persze sokaknak nem ez álmaik nyaralása, de hét muszáj valahol kevesebbet költeni, ha már fürdőbe megyünk. Bent nem hiszem, hogy megengedhetik sokan maguknak, hogy vásároljanak, hiszen ezeken a helyeken mindig minden olyan drága. Hiába csak egy egy étel, és inni való, borzasztóan sokba kerül.

Reggel indultunk el, jó korán, hogy időben odaérjünk, hogy ne menjen el még az egész nap, és ne legyünk fáradtak sem. Azért jó hosszú volt az út odáig is, jól elgémberedtek a csontjaink. Alig vártam, hogy a pár órás autó út után kicsit mozoghassak. Megbeszéltük útközben, hogy az első dolgunk a szállás keresés lesz.

Számos helyen ki van írva, házaknál is, főleg szezon időben hogy kiadó. Mi végül egy panziót választottunk magunknak, egyszerű, de olcsó volt. Magával a szállással kutya bajom nem volt egyszerű, de tiszta.

A fürdő

Olyan gyorsan sikerült a szállás keresés, hogy úgy döntöttünk, miután kipakoltuk a kocsit, hogy elmegyünk még aznap fürdeni.

Mind a ketten mentünk a saját öltözőnkbe, és a bejárat előtt volt megbeszélve a találkozóhely. Sok időnk nem volt már aznap, de kedvezményes jegyet tudtunk vásárolni így megérte bemenni.

Pár óra múlva már a víz teljesen kiszívott minket, és a kezeim ronggyá voltak ázva, így gondoltuk, hogy menjünk öltözni. Persze ismét mindenki a maga öltözőjébe távozott. Persze nekem idő, míg a hajamat megszárítom neki fele annyi csak. Igaz nem lett nagyon vizes, csak hátul egy kicsit, a lényeg, hogy nekem még hajszárítás is volt.

Mikor végeztem és kifelé mentem, megpillantottam a férjem kezébe egy bukósisakot. Néztem is, hogy az micsoda, hiszen semmi ilyesmi nem volt nála. Először be akart etetni, hogy most vette, szuper áron. Én meg néztem is, majdnem elkezdtem veszekedni vele, mire ő közölte, hogy csak viccelt, és az öltözőben a padon hagyta valaki, mégsem hagyatta ott őrizetlenül, nehogy valaki elvigye, hiszen a motoros dolgok igen csak nem olcsóak.

Ezt követően még 2 napi maradtunk Hévízen. Egyik nap fürödtünk, másnap pedig kirándulni voltunk. Nagyon szuper hétvégét töltöttünk el, remélem lesz még sok ilyen alkalmunk.

Az utolsó esténket, egy remek vacsorával ünnepeltük meg, és közben ittunk egy pohár fehér bort is hozzá. Nagyon remek hangulatos kis étterem volt. ha jövünk még ide, Hévízre, biztosan e fogunk látogatni ebbe az étterembe, és eszünk pár finom falatot.