Melyik lakásbiztosítás a legjobb?

A férjemmel nemrég költöztünk vidékre, egy családi házba, annak reményében, hogy itt majd minden nap madárcsicsergésre ébredhetünk, friss levegőt szívhatunk és nagyokat sétálhatunk a közeli nemzeti parkban, ami számtalan lehetőséget rejt az olyan hobbi ornitológusoknak, mint mi.

Amit sokan nem tudnak reálisan felmérni egy városi társasházi lakásból kiköltözve, hogy egy családi házban bizony nincsen „közös költség”, ami magában foglalja az épület karbantartását és biztosítását is. Ha valami elromlik, leomlik, beázik, vagy egyéb mindennapi katasztrófa történik, akkor a helyreállítás, javítás minden esetben a mi költségünk, egy az egyben.
Nagyon fontos ezért, hogy olyan lakásbiztosítást válasszunk, amely minél több fajta balszerencse esetére nyújt segítséget nekünk.

Még a költözés előtti hetekben egy este leültünk a férjemmel és megpróbáltuk összeírni, hogy mégis mi mindenre kell majd gondolnunk, ami egy társasházban fel sem merül az emberben, hiszen nem a mi feladatunk az esetleges javítás. Szinte egyszerre mondtuk mindketten a liftet, amin aztán percekig nevettünk, mivel a családi házban nyilván nem lesz liftünk.
Lesz viszont antik, száz éves falépcsőnk az emeletre, fűtési rendszerünk, kazánunk, aminek a karbantartása és esetleges javítása költséges mulatság. Ugyanígy a ház vezeték- és csőrendszerének javítása is a mi feladatunk mostantól. Jaj, és a tetőt se felejtsük el! Mi történik, ha a kert végében lévő nagy, öreg diófa egy viharban kidől, rá egyenesen a tetőre? Vagy mi történik, ha a feljön a talajvíz és beázik a pince?
Muszáj megtalálnunk a legjobb ár-érték arányú lakásbiztosítást még a költözés előtt!

melyik lakásbiztosítás a legjobb

De mégis honnan tudhatnánk, hogy melyik lakásbiztosítás a legjobb? Bár egy ideje már ingatlanosként keresem a kenyerem, de azért a rengeteg lehetőség között még nekem sem volt teljesen egyértelmű, hogy kivel érdemes szerződni. Hiszen ilyenkor az ember az otthonát és minden ingóságát bízza rá egy biztosítóra, aki majd a legjobb barátja lesz, amikor beüt a krach. Ebből is látszik, hogy ez egy elég nagy horderejű döntés ahhoz, hogy ne bagatellizáljuk el, és ne válasszuk azt, ami először szembejön velünk, vagy amit adott esetben agyonreklámoznak a tévében, újságban.
Mindezek ellenére tudtam, hogy a beköltözés, a család és a munka mellett sem a férjemnek, sem nekem nem lesz időm arra, hogy elvándoroljak egy biztosítóhoz vagy valamilyen közvetítői irodába, és végighallgassak temérdek ajánlatot, majd itthon átbogarásszak egy könyvtárnyi papírt, utána pedig visszamenjek és megkössem a szerződést.

Patthelyzet alakult ki a költözés előtt nem sokkal. Már megvolt a bútorszállítás időpontja is, de biztosításunk még nem volt az új házra. Gyorsan kellett jó és megfizethető megoldást találnom.
Úgy gondoltam, hogy ha manapság már vehetek az interneten meleg vacsorától kezdve 43-as rózsaszín pöttyös zokniig mindent, akkor biztosítást ugyan miért ne köthetnék online?
Rövid keresgélés után találtam egy remek, könnyen kezelhető közvetítői oldalt, amin minden információ azonnal a rendelkezésemre állt. Nem kellett keresgélni, hogy mi van benne az árban, mert az elején én jelölhettem ki, hogy mely káreseményekre kötöm meg a biztosítást. Még olyan is volt a felsorolásban, ami nekünk eszünkbe sem jutott, amikor a kis listánkat összeírtuk. Pl.: választhatunk olyan opciót, hogy a kerti bútorokra is kiterjedjen a fedezet. Örültem ennek a lehetőségnek, mert már megrendeltünk egy csodaszép mű rattan garnitúrát a hátsókertbe, aminek a biztosítása fel sem merült, de jobban érzem magam így, hogy tudom, ez is biztonságban lesz.
Az oldalon néhány adat megadását és némi böngészést követően sikerült megtalálnom, hogy melyik lakásbiztosítás a legjobb nekünk. Gyorsan, egyszerűen megkötöttem, és banki átutalással kifizettem egész évre, így aztán jöhet bármi, mi fel vagyunk készülve! Ügyes voltam, és megtaláltam, hogy melyik lakásbiztosítás a legjobb.

Egyébként maga a költözés a legnagyobb meglepetésemre rendben és komplikációmentesen lezajlott. Egyetlen doboz veszett el valahol útközben, de amennyire emlékszem, abban csak a néhai nagyanyám irhabundája volt, amitől eddig szentimentális okokból nem váltam meg, de így már nem is kell gondolkodnom rajta, hogy mi legyen vele.