Amikor azt hittem, már mindent láttam…

Valószínűleg sokan tudjátok rólam, hogy az ingatlanok nézése számomra nem csupán egy szükséges rossz, melyen túl kell esni, ha az ember végül szeretne egy jó lakást vásárolni magának, hanem az egyik kedvenc időtöltésem. Nagyon szívesen megyek el bármelyik barátommal, ha éppen ő keres magának lakóhelyet, és különböző kritériumok alapján értékelem is mindig az adott ingatlant. Szerencsére ez az egész számomra mostanában pusztán hobbi, ugyanis tökéletesen elégedett vagyok a jelenlegi helyzetemmel, de az ember azért szívesen megnéz magának egy-egy szebb kivitelezésű példányt… valahogy úgy, mint egy házasságban 🙂 Egy szó mint száz, mostanában csak szakmai érdeklődésből nézegetem ezeket az épületeket, de nem olyan rég – talán három hete – egy kedves barátnőm, Eszter szólt nekem, hogy egy olyan helyen üdült a férjével, amihez foghatót még én sem nagyon láttam szerinte. Na, ez aztán igazán felkeltette az érdeklődésemet! Mi lehet olyan hely, ami még engem is le fog nyűgözni, ennyi tapasztalat után? Nos, mint kiderült Eszter szavaiból, ez nem más, mint egy hotel Harkány városából: név szerint a Baranya Hotel.

Várakozásokkal telve indultam neki a nagy útnak, hogy megnézhessem magamnak, mit is tud ez a szálloda. Amikor megérkeztem, és ráláttam a hatalmas épületkomplexumra, azonnal tudtam: bizony, Eszter barátnőmnek már megint igaza volt. Impozáns, magával ragadó látvány tárult a szemem elé a hatalmas (és jól gondozott) kerttel, az ízlésesen festett falakkal, a hívogatóan csábító terasszal. Amikor pedig beléptem a bejáraton, elégedetten állapítottam meg, hogy az enteriőr minősége sem hagy kívánni valót maga után. Elfoglaltam a szobámat (egy Standard Plus jellegű szobát válaszottam), ahol ismét nem tudtam hibát találni. A visszafogott, mégis hatásos, fa által dominált szobabelső igazán otthonos hangulatot árasztott magából. Egyszerűen öröm volt akár csak csendben üldögélni is abban a remek szobában. Ahogy ott pihentem, azon gondolkodtam, mennyire hihetetlen, hogy ilyen csodálatos helyekkel van tele országunk (amelyekről nekünk gyakran egyáltalán nincs is tudomásunk), mint ez a fantasztikus hotel Harkány szívében. Amikor pedig kipróbáltam a wellness részleget, már nem is csodálkoztam semmin: kiváló, és igazán relaxáló hatású fürdők, jakuzzik, szaunák, gőzkabinok, és masszázs lehetőségek vártak ott engem…

hotel harkány

A három nap után (mert sajnos csak ennyi időre tudtam elszabadulni a nagyvárosi életem mókuskerekéből) testileg és lelkileg egyaránt felfrissülve érkeztem vissza. Ha pedig máskor a jövőben bármikor ingatlant (akár hotelt, akár mást) vizsgálok, azt hiszem, még az eddigi ítéleteimnél is sokkal szigorúbban kell majd véleményt formálnom: a Baranya Hotel ugyanis teljesen új sztenderdet jelent számomra!